Overnachten in Oostenrijk

Een belangrijk onderdeel van je vakantie naar Oostenrijk is je accommodatie je moet tenslotte ergens overnachten in Oostenrijk. Of het nu is voor een stedentrip. een wintersportvakantie of voor de zomervakantie met het hele gezin. Het aanbod in Oostenrijk is enorm. Van eenvoudige boerencampings tot super-de-luxe 5 sterren hotels in de grote steden. Ik neem je op deze pagina mee langs alle mogelijkheden voor een overnachting in Oostenrijk.

Hotels in Oostenrijk

Overnachten in Oostenrijk

Hotels in Oostenrijk zijn er in overvloed. Van super eenvoudig tot super-de-luxe. Alles is in Oostenrijk wel te vinden. Je kiest een hotel in Oostenrijk specifiek op je eigen wensen. Vooral in de grote steden zoals Wenen en Graz is het aanbod namelijk groot. Hoe luxer hoe duurder het hotel. en hoe duurder hoe meer voorzieningen en faciliteiten een hotel heeft. Vraag je zelf af of je al die luxe ook nodig hebt tijdens je vakantie.

Boek je een overnachting in Oostenrijk voor een stedentrip naar Wenen of voor een gezinsvakantie in de bergen. Dit speelt allemaal mee welk hotel je gaat kiezen. In de steden kom je in de regel vaak terecht bij een hotel van een grote keten zoals Accor of Motel One. In de dorpen en toeristische gebieden zijn de hotel vaak nog echte familiebedrijven en wordt gastvriendelijkheid nog met hoofdletters geschreven.

Er zijn ook hotels in Oostenrijk die zich richten op gezinnen, deze kinderhotels bieden naast familiekamers ook veel voorzieningen zodat ouders ook vakantie kunnen vieren en de kinderen kunnen overdragen aan de kinderopvang in het hotel.

Gasthof in Oostenrijk

Gasthof in Oostenrijk

Een goed alternatief voor een hotel in Oostenrijk is een Gasthof. Het is een traditionele manier van overnachten in Oostenrijk tegen een gunstige prijs. Een gasthof biedt een eenvoudige kamer aan met goede voorzieningen zoals Douche en TV. Naast een plek om te overnachten is een gasthof ook een goede plek om te eten. Vaak worden er streekgebonden gerechten gereserveerd naast een typisch Oostenrijkse menukaart.

Kamperen in Oostenrijk

Camping

Buiten zijn is het motto als je gaat kamperen in Oostenrijk. Gelukkig zijn er echt honderden campings in het alpenland waarbij de natuur voorop staat. Vaak liggen de kampeerplaatsen in Oostenrijk op de mooiste plekken van het land en zijn er mooie wandelroutes in de buurt. De campings in Oostenrijk hebben over het algemeen een vrij hoge standaard en zijn voorzien van vele extra’s zoals zwembaden en goed verwarmd sanitair.

Voor de doorgewinterde kampeerder zijn er in Oostenrijk ook verschillende wintercampings. Deze wintercampings liggen vaak in de buurt van de grote skigebieden en hebben naast verwarmd sanitair speciale droogkamers voor de ski-kleding.

Overnachten in Oostenrijk

Vakantiehuisjes in Oostenrijk

Een Vakantiehuisje in Oostenrijk is natuurlijk ideaal. Je eigen domein voor een paar weken op een mooie plek in de natuur. Wandelen, zwemmen en gewoon lekker genieten van het uitzicht. Dat kan bij meer dan 10.000 vakantiewoningen in heel Oostenrijk.  Niks is namelijk fijner dan na een lange inspannende dag terug te komen in je eigen huisje met je eigen badkamer en een keuken.  Op onze pagina over vakantiehuizen in Oostenrijk lees je er veel meer over.

Tijdens de wintersport maanden kun je ook kiezen voor een skichalet, er zijn zelfs chalets met je eigen personeel wat ‘s ochtends voor je ontbijt zorgt en ‘s avonds het avondeten bereid. Terwijl jij aan het skiën bent worden de bedden opgemaakt en de rommel opgeruimd. Een beetje decadent, maar wel fijn. Over deze luxe accommodaties lees je op de skichalet in Oostenrijk pagina meer.

Vakantieparken in Oostenrijk

Landal vakantieparken in Oostenrijk

Een vakantiepark in Oostenrijk noem je een Feriendorf. Alleen Landal is in Oostenrijk actief met zeven vakantieparken. Deze parken kun je alleen niet vergelijken met de grote parken zoals we die in Nederland en Duitsland kennen. De meeste parken in Oostenrijk werken namelijk met appartementen. Deze appartementen zijn wel van alle gemakken voorzien en op de parken zijn ook meer dan genoeg faciliteiten te vinden. De Vakantieparken in Oostenrijk zijn natuurlijk ideaal voor een gezinsvakantie.

Naast Landal zijn er ook nog een handje vol andere vakantieparken in Oostenrijk te vinden. Deze kun je vinden in het overzicht.