Bezienswaardigheden in Wenen

Overnachten in Oostenrijk

Een belangrijk onderdeel van je vakantie naar Oostenrijk is je accommodatie. Of het nu is voor een stedentrip. een wintersportvakantie of voor de zomervakantie met het hele gezin. Het aanbod in Oostenrijk is enorm. Van eenvoudige boerencampings tot super-de-luxe 5 sterren hotels in de grote steden. Ik neem je op deze pagina mee langs alle mogelijkheden voor een slaapplaats in Oostenrijk. 

Inhoudsopgave:
Hotels
Gasthofen
Campings
Vakantiewoningen
Vakantieparken

 

Hotels in Oostenrijk

hotels in Salzburg

Hotels in Oostenrijk zijn er in overvloed. Van super eenvoudig tot super-de-luxe. Alles is in Oostenrijk wel te vinden. Je kiest een hotel in Oostenrijk specifiek op je eigen wensen. Vooral in de grote steden zoals Wenen en Graz is het aanbod namelijk groot. Hoe luxer hoe duurder het hotel. en hoe duurder hoe meer voorzieningen en faciliteiten een hotel heeft. Vraag je zelf af of je al die luxe ook nodig hebt tijdens je vakantie.

Boek je een hotel voor een stedentrip naar Wenen of voor een gezinsvakantie in de bergen. Dit speelt allemaal mee welk hotel je gaat kiezen. In de steden kom je in de regel vaak terecht bij een hotel van een grote keten zoals Accor of Motel One. In de dorpen en toeristische gebieden zijn de hotel vaak nog echte familiebedrijven en wordt gastvriendelijkheid nog met hoofdletters geschreven. 

Er zijn ook hotels in Oostenrijk die zich richten op gezinnen, deze kinderhotels bieden naast familiekamers ook veel voorzieningen zodat ouders ook vakantie kunnen vieren en de kinderen kunnen overdragen aan de kinderopvang in het hotel. 

Overnachten in een Gasthof

Gasthof in Oostenrijk

Een goed alternatief voor een hotel in Oostenrijk is een Gasthof. Het is een traditionele manier van overnachten in Oostenrijk tegen een gunstige prijs. Een gasthof biedt een eenvoudige kamer aan met goede voorzieningen zoals Douche en TV. Naast een plek om te overnachten is een gasthof ook een goede plek om te eten. Vaak worden er streekgebonden gerechten gereserveerd naast een typisch Oostenrijkse menukaart.

 

kamperen in Oostenrijk

Camping

Buiten zijn is het motto als je gaat kamperen in Oostenrijk. Gelukkig zijn er echt honderden campings in het alpenland waarbij de natuur voorop staat. Vaak liggen de kampeerplaatsen in Oostenrijk op de mooiste plekken van het land en zijn er mooie wandelroutes in de buurt. De campings in Oostenrijk hebben over het algemeen een vrij hoge standaard en zijn voorzien van vele extra’s zoals zwembaden en goed verwarmd sanitair.

Voor de doorgewinterde kampeerder zijn er in Oostenrijk ook verschillende wintercampings. Deze wintercampings liggen vaak in de buurt van de grote skigebieden en hebben naast verwarmd sanitair speciale droogkamers voor de ski-kleding. 

Vakantiewoningen in Oostenrijk

Overnachten

Een Vakantiehuisje in Oostenrijk is natuurlijk ideaal. Je eigen domein voor een paar weken op een mooie plek in de natuur. Wandelen, zwemmen en gewoon lekker genieten van het uitzicht. Dat kan bij meer dan 10.000 vakantiewoningen in heel Oostenrijk.  Niks is namelijk fijner dan na een lange inspannende dag terug te komen in je eigen huisje met je eigen badkamer en een keuken.  Op onze pagina over vakantiehuizen in Oostenrijk lees je er veel meer over.

Vakantieparken in Oostenrijk

Landal vakantieparken in Oostenrijk

Een vakantiepark in Oostenrijk noem je een Feriendorf. Alleen Landal is in Oostenrijk actief met zeven vakantieparken. Deze parken kun je alleen niet vergelijken met de grote parken zoals we die in Nederland en Duitsland kennen. De meeste parken in Oostenrijk werken namelijk met appartementen. Deze appartementen zijn wel van alle gemakken voorzien en op de parken zijn ook meer dan genoeg faciliteiten te vinden. De Vakantieparken in Oostenrijk zijn natuurlijk ideaal voor een gezinsvakantie. 

Naast Landal zijn er ook nog een handje vol andere vakantieparken in Oostenrijk te vinden. Deze kun je vinden in het overzicht. 

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

Huttentochten Oostenrijk

Boek een huttentocht in Oostenrijk

Met de Alpen specialist loopt je een deel van de Alpe Adria in Oostenrijk door Karinthië. Met overnachtingen in Berghutten en bagage transport. 

Overnachten