Hotels in Oostenrijk

Waar je ook naar toe wil in Oostenrijk er is altijd wel een plek om te slapen, zelfs het kleinste dorp in Oostenrijk heeft wel een hotel. Hotels in Oostenrijk zijn er dus in overvloed en vaak van een uitstekend niveau.

  • Wist je dat de beste hotel hoge school van Europa in Oostenrijk te vinden is?
  • Wist je dat Oostenrijk de meeste 5 sterren hotels van Europa heeft?
  • Wist je dat een aantal van de meest beroemde hotels ter wereld in Oostenrijk zijn te vinden?

Oké genoeg van die wist je datjes… Hotels zijn er dus in overvloed in Oostenrijk en toch komt het voor dat je regelmatig mis grijpt. Oostenrijk is namelijk voor veel toeristen een bestemming op de bucketlist en vooral steden zoals Wenen en Salzburg kunnen dus rekenen op een bovengemiddelde aandacht van deze toeristen. Belangrijk is dus dat je de hotels in Oostenrijk op tijd reserveert.

Hotels in de super-de-luxe klasse

Sachter torte eet je natuurlijk bij Hotel Sacher in Wenen

Oostenrijk ken veel hotels met een uitgesproken luxe, ik hoef alleen maar Hotel Sacher te noemen. Met twee vestigingen in Oostenrijk staat de familie Sacher in de top 3 van hoteliers in Oostenrijk. Hotel Sacher is natuurlijk niet alleen bekend vanwege de goede bedden, waarschijnlijk zegt de overheerlijke maar mierzoete Sachertorte je meer.

Hotel Sacher in Wenen heeft ieder jaar zeer bijzondere gasten, sinds de opening in 1876 bezochten onder andere John F. Kennedy, Queen Elizabeth, Naomi Campbell en onze voormalige koningin prinses Beatrix het hotel regelmatig.

Een hotelkamer in Hotel Sacher in Wenen is niet goedkoop, de goedkoopste kamer kost slechts 380 euro per nacht, de luxe grand signature suite van 95 m2 met een waslijst aan extra’s gaat weg voor minstens 3.800 euro per nacht. Dat is dan wel inclusief ontbijt en en een goed gevulde minibar.

De vestiging in Salzburg biedt de zelfde luxe alleen liggen de prijzen daar iets lager.

Hotel Sacher is trouwens niet het duurste hotel van Wenen, De president suite in het Ritz Carlton Hotel kost slechts 9.000 per nacht. Daarvoor krijg je dan wel een kamer van 190 vierkante meter en butler service.

Hoe boek je een hotel in Oostenrijk?

hotels boeken in Oostenrijk

Ik begin mijn zoektocht naar een hotel in Oostenrijk altijd op internet, ik zoek op reviews en beoordelingen op diverse websites. Vervolgens kijk ik nog op Trivago voor de laagste prijs of ik zoek nog even op Booking.com Het voordeel van deze laatste website is dat je pas bij aankomst hoeft te betalen en vaak tot 24 voor aankomst kosteloos kunt annuleren.

Een klein familie hotel wil ik zelf ook nog wel eens bellen, vaak krijg je dan een betere prijs dan op internet. Veel hotels betalen namelijk een aanzienlijk bedrag aan commissie voor een plek op de eerder genoemde websites.

Hotels in de betaalbare klasse

Hotels in Oostenrijk

Gelukkig zijn die er ook in Oostenrijk, geschikt voor de gemiddelde Nederlandse beurs. Van eenvoudig tot wellness met normale prijzen. Waar je wel rekening mee moet houden in Oostenrijk is het seizoen wanneer je boekt. Tijdens schoolvakanties zijn hotels in Oostenrijk vaak duurder. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor Oostenrijk.

De hotels in de bekende skigebieden zijn tijdens de wintermaanden vaak ook duurder. Daarvoor krijg dan wel extra voorzieningen voor terug zoals een droogruimte waar je schoenen en ski’s kunnen ontdooien zodat je de volgende dag weer met droge skischoenen bovenaan de piste staat.

Kinder hotels

kinder en familie hotels in Oostenrijk

Steeds meer hotels spelen in op de wens van families door speciale familiekamers aan te bieden. Naast de standaard hotelvoorzieningen worden er speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd en is er kinderopvang beschikbaar zodat je bijvoorbeeld samen met je partner een dagje kunt skiën.

Daarnaast bieden de familie hotels in Oostenrijk vaak een extra kindvriendelijke menukaart aan. Waarbij patat en pannenkoeken gelukkig niet dagelijks op het menu staan. Op de foto hierboven zie je het kinderhotel Maurach

Wintersport hotels

Wilder Kaiser

In de wintersportgebieden van Oostenrijk is natuurlijk tijdens de wintermaanden een enorme behoefte aan slaapplaatsen. De wintersporthotels zijn voorzien van veel extra gemakken zoals skidepots, een gezellige après ski bar, en vaak ontbreekt een sauna om de spieren weer los te maken na een dagje stevig skiën.

Wellness- en kuurhotels

Bad Blumau

In Oostenrijk is een paar dagen kuren en Wellness erg populair en kuren wordt zelfs voor een deel door de zorgverzekeringen betaald als onderdeel van van herstel na bijvoorbeeld een operatie of een burn-out.

De wellness hotels liggen voornamelijk in de buurt van een thermaalbad of beschikken zelf over een thermale bron met heilzaam water. De meeste kuuroorden liggen in de Steiermark. Niet alleen is het water heilzaam ook het aanbod van de maaltijden is gericht op gezondheid. Een bekend wellness en kuur hotel zie je op de foto hierboven. Dit is één van de bekendste (en helaas ook duurste) wellness resort van Oostenrijk. Rogner Thermen Bad Blumau in de Steiermark werd volledig door de bekende kunstenaar Hundertwasser ontworpen.