Kamperen in Oostenrijk

Dat Oostenrijk hele mooie kampeerplekken heeft is geen geheim. Dat je er onbezorgd en kunt genieten van prachtige vergezichten over de bergen, prachtige meren, groene weides en besneeuwde bergtoppen is ook geen verassing. Wil je optimaal kunnen genieten van is kamperen in Oostenrijk met een tent, caravan of camper het gevoel van vrijheid. Dichterbij de natuur gaat echt niet.

De meeste campings in Oostenrijk zijn gelegen in prachtige natuurgebieden of liggen aan de voet van een schitterend wandelgebied.

Buiten zijn” dat is het motto van menig camping in Oostenrijk. Tijdens het kamperen in Oostenrijk maak je kennis met de ongekende gastvrijheid van de Oostenrijkers. Bezoek je de prachtige bergdorpjes en leer je de typische gerechten uit de regio kennen.

Veel van de campings in Oostenrijk kun je boeken via de ANWB camping website .

De campings in Oostenrijk

De campings in Oostenrijk kun je onder verdelen in diverse klassen en gemakken. De echte topcampings beschikken over uitstekende faciliteiten, mag het allemaal wat simpeler kies dan voor kamperen bij de boer. Misschien minder luxe maar zeker niet minder leuk. Reis je met een camper door Oostenrijk dan mag je niet overal zomaar overnachten. Daarover later meer.

Kamperen in Oostenrijk

Luxe en top campings

Comfort, service met een hoofdletter een beetje meer luxe dan op een normale camping en voorzieningen waar je u tegen zegt. Combineer dat samen met de prachtige uitzichten en natuur en je hebt een meer dan perfecte vakantie in je eigen huis op wielen of tent. De top campings in Oostenrijk bieden naast perfecte standplaatsen ook goede voorzieningen zoals Wi-Fi, verwarmd sanitair en vermaak voor de jeugd zoals zwembaden sportgelegenheden en activiteitenprogramma’s voor jong en oud.

De meeste topcampings zijn het hele jaar door geopend, dus ook vanuit de caravan wintersporten is goed mogelijk. Dat maakt het kamperen in Oostenrijk het hele jaar mogelijk.

Boeren Campings

Ga terug naar de oorsprong en zet je tent of caravan eens neer op een boeren camping. Wedden dat de kinderen niet meer naar huis willen? Op een boeren camping beleef je het boerenleven van dichtbij. Naast de goede sanitaire voorzieningen ben je gewoon deel van het boerenbedrijf. Ga samen met de boer de kalfjes voeren, help mee met hooien. Leer je kinderen hoe een boerderij werkt en waar het eten en de melk vandaan komt. Oja, op sommige boerencampings kan het naar boerderij ruiken.

Camperplaatsen

Helaas mag je in Oostenrijk niet overal overnachten in je camper. Gelukkig komen er steeds meer plekken waar je één of meerdere nachten kunt staan. Deze plekken liggen voornamelijk bij Gasthofen, sportvelden en boerderijen. Een deel van de camperplekken in Oostenrijk heeft voorzieningen om water te tanken, elektra en een chemisch toilet te legen. Loop je nu tegen het probleem aan dat je echt geen plekje kunt vinden om te overnachten. Vraag dan bij de plaatselijke toeristen informatie, het gemeentehuis of politiebureau of zij een plekje voor je weten. De Oostenrijkers zijn zeer behulpzaam en wijzen je graag naar een plek waar je mag staan.

Kamperen met een camper in Oostenrijk

Wintercampings

Brrr, koud en nat in een caravan terwijl het buiten ver onder het vriespunt is? Geen probleem in Oostenrijk zijn vooral bij grotere skigebieden luxe wintercampings te vinden. Met goede voorzieningen zoals verwarmd sanitair, droogkamers, en overdekte zwembaden zijn de Wintercampings in Oostenrijk de perfecte plek om in de sneeuw te kamperen. Natuurlijk neem je dan wel je caravan of camper mee. Winter-kamperen in Oostenrijk met een tentje zou ik het niet zo snel doen.

Glamping

Een nieuwe en razend populaire manier van kamperen is Glamping. Vergelijk Glamping met een hotelkamer maar dan in een tent of een safari-logde. Deze accommodaties zijn luxe puur maar dan wel midden in de natuur. Een Wood-logde heeft plek voor 4 tot 5 personen en heeft normale bedden, een handige compacte keuken en diverse andere voorzieningen zoals een (hout)kachel en een eigen badkamer met normaal toilet.