Schloss Ort

Het prachtige Schloss Ort in de Traunstein is één van de oudste kastelen van Oostenrijk en één van de oudste gebouwen in het Salzkammergut. Het kasteel bestaat uit twee delen waarvan het slot op een eiland in de Traunsee ligt en is verbonden met een houten brug.

Schloss Ort kun je tijdens de openingstijden bezoeken, het slot wordt echter wel veel voor evenementen en bruiloften gebruikt en is tijdens deze feestjes gesloten voor het publiek.

Geschiedenis en architectuur van Schloss Ort

Schloss Ort heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Het kasteel diende oorspronkelijk als een verdedigingsfort, maar werd later omgebouwd tot een residentie voor de graven van Ort.

De architectuur van het kasteel is een prachtig voorbeeld van middeleeuwse bouwstijl waarbij men een vleugje barok niet is vergeten. De imposante torens, de sierlijke binnenplaats en vooral de indrukwekkende gevel. Gevel het gevoel dat je een paar stappen terug zet in de tijd van ridders en prinsessen.

Schloss ort

De betoverende ligging van Schloss Ort in Gmunden

Schloss Ort bevindt zich op een pittoreske locatie aan de oevers van de Traunsee in het plaatje Gmunden. Ook wel een van de mooiste meren van Oostenrijk. De serene omgeving en het adembenemende uitzicht op het meer en de omliggende bergen van het Traunmassief maken het kasteel nog aantrekkelijker voor bezoekers.

Het is de perfecte plek om te genieten van een wandeling langs het water, te ontspannen in de prachtige tuinen of te genieten van een picknick met uitzicht op het meer. Het perfecte plaatje voor op een ansichtkaart of je Instagram met Schloss Ort op de achtergrond maak je hier.

Beroemde filmlocatie

Schloss ort van 1996 tot 2004 een filmlocatie van één van de langlopendste tv-series op de Duitstalige TV. Schlosshotel Orth was een tv-serie over het leven van een hoteleigenaar in een kasteel. In totaal werden 144 afleveringen van de serie opgenomen. Die serie was in Duitsland te zien op de ZDF.

Interactieve Tentoonstellingen

Een van de hoogtepunten van een bezoek aan Schloss Ort zijn de interactieve tentoonstellingen die je meenemen op een reis door de geschiedenis van Schloss art en de omgeving. De rijkdom werd hier vroeger vooral verdiend met de handel in zout.

Schloss Ort evenementen

Ontdek de geheimen van het kasteel en leer meer over het leven in vroegere tijden. Verdiep je in de intriges en in de mythologie van het kasteel die op veel inwoners van Gmunden nog steeds indruk maakt.

Van middeleeuwse wapens en harnassen tot historische meubels en kunstwerken, de tentoonstellingen bieden een fascinerende kijk in het verleden. Kinderen zullen vooral genieten van de interactieve elementen en kunnen zelfs hun eigen middeleeuwse kasteel bouwen.

Bezoek Schloss Ort – Praktische Informatie

Schloss Ort is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar en het kasteel is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

De entree is betaalbaar en er zijn speciale tarieven voor kinderen, studenten en groepen. Het kasteel is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen variëren, dus het is altijd raadzaam om de officiële website te raadplegen voordat je jouw bezoek plant.

Schloss Ort is een populaire locatie voor (besloten) evenementen en trouwerijen. Hiermee financiert de gemeente Gmunden het onderhoud aan het kasteel. Het kan dus zijn dat het kasteel gesloten is.