Salzkammergut

Steiermark – Het groene hart van Oostenrijk

De Steiermark is het groene hart van Oostenrijk, mooie bossen, glooiende wijnranken, en niet voor niets de genßregion van Oostenrijk. De hoofdstad van Stiermarken is Graz terecht vermeld op Unesco werelderfgoedlijst.

SkijuwelTirol – Het wintersport hart van Oostenrijk

Tirol is de populairste regio in Oostenrijk voor Nederlanders en Belgen, logisch want praktisch alle wintersportgebieden liggen in dit prachtige bundesland van Oostenrijk. Heerlijke berghutten, prachtige pistes en praktisch ieder jaar sneeuwgarantie.

Lees meer over de leuke steden Innsbruck, en de vele wintersportgebieden in Tirol.

Lees verder over Tirol

SkijuwelKarinthië

Karinthië ligt als bundesland een beetje geïsoleerd van de rest van Oostenrijk, het ligt aan de zonnige zijde van de alpen en dankzij de prachtige dorpjes, de mooie (maar koude) bergmeren is het een populaire vakantie bestemming voor gezinnen en wintersporters.

SkijuwelBurgenland

Onbekend maar niet onbemind, Burgenland grenst aan Hongarije en is het domein van de beste wijnen van Oostenrijk. De glooiende landschappen en de prachtige kastelen zijn een open uitnodiging om dit bundesland een keertje te ontdekken.

wenen_2Wenen

Wenen is een bundesland op zich, de prachtige romantische stad is populair onder stedentrippers en levensgenieters. De stad staat niet voor niets in de top 10 van best leefbare steden ter wereld. Geniet van de barokke paleizen, en de mooie klassieke muziek van de beroemde muzikanten in Wenen.