Deelstaten van Oostenrijk

Deelstaten van Oostenrijk

Zoals Nederland en België zijn verdeeld in provincies zo is Oostenrijk opgedeeld in deelstaten. Ook wel Bundeslanden genoemd.  In totaal zijn er negen deelstaten. Neder-Oostenrijk is de grootste en Wenen is de kleinste (maar heeft wel de meeste inwoners) Meer over de deelstaten vindt je hieronder.

Snel naar:

Wenen | Burgenland | Karinthië | Salzburg | Neder-Oostenrijk | Steiermark | Tirol | Vorarlberg | Oberösterreich

 

Wenen

oostenrijk wenen

Wenen is de Hoofdstad van Oostenrijk en een zelfstandige deelstaat van Oostenrijk en is ideaal voor een leuke stedentrip. Het is de stad van de klassieke muziek, de stad van Keizerin Sisi met haar prachtige Schloss Schönbrunn en de stad met de beste levenskwaliteit ter wereld. Waarom?

Karinthië

Klimaat Karinthie

Karinthië ligt als bundesland een beetje geïsoleerd van de rest van Oostenrijk, het ligt aan de zonnige zijde van de Alpen en dankzij de prachtige dorpjes. De mooie (maar koude) bergmeren zijn in de zomer een populaire vakantie bestemming voor gezinnen en sportievelingen.

Tirol

Tirol

Tirol is de vakantie regio van Oostenrijk voor Nederlanders en Belgen. Logisch want alle wintersportgebieden liggen in dit prachtige Bundesland van Oostenrijk. Heerlijke berghutten, prachtige pistes en praktisch ieder jaar sneeuwgarantie. Ook tijdens de zomer is Tirol een fijne bestemming.

Neder Oostenrijk

Landschap Neder Oostenrijk

Neder-Oostenrijk is het grootste Bundesland van Oostenrijk.  De wijngebieden zoals de Wachau met de prachtige Stift Melk zijn de plekken die je zeker moet bezoeken. Ook fietsen langs de Donau is een populaire bezigheid in dit Bundesland. 

Steiermark

De Steiermark groene hart van Oostenrijk

De Steiermark is het groene hart van Oostenrijk. Het een redelijk onbekende regio van Oostenrijk. Wat ons betreft komt daar snel veranderin in. Bezoek de prachtige barokke stad Graz. Proef de heerlijke wijnen uit de Steiermark en geniet van de gerechten met Kernöl (pompoenpittenolie) 

Burgenland

Burgenland Neusiedler See

Als ik onderweg ben in Burgenland vraag ik mij altijd af of ik wel in Oostenrijk ben. Het landschap is heuvelachtig, de dorpen en steden klein. Bezoek het prachtige natuurgebied rondom de Neusiedler See of ga genieten van de Wellness in het zuiden van Burgenland.