Vakantiehuis in Oostenrijk

Kijk het is natuurlijk geen geheim dat Oostenrijk een prachtig vakantieland is. Wandelen, wintersporten, stedentrips. Alles is in dit alpenland wel mogelijk en niks is leuker dan een vakantiehuis in Oostenrijk.

Alleen het gemak van een vakantiehuis in Oostenrijk is natuurlijk ongekend.  Niks is fijner dan na een lange actieve dag thuis te komen in je eigen vakantiehuisje.  Het aanbod van vakantiewoningen in Oostenrijk is groot.

Helaas is ook de vraag voor passende woningen erg groot in Oostenrijk tijdens het hoogseizoen. Op deze pagina daarom veel handige tips en informatie om een vakantiewoning in Oostenrijk te huren. 

Veelzijdig en divers aanbod van vakantiehuizen in Oostenrijk

Vakantiewoning in Oostenrijk

Het aanbod aan accommodaties in de vorm van vakantiewoningen in Oostenrijk is groot. Alleen wanneer past een woning nu goed bij jou. Dat is een lastige vraag om te beantwoorden want tussen dat overweldigde aanbod aan accommodaties zitten namelijk grote verschillen. Van klein en schattig berghutje met alleen koud stromend water tot super-de-luxe catered villa’s en van vakantieparken met uitstekende voorzieningen tot een wijnvat omgebouwd tot slaapplaats.  Dat alles ben ik op mijn reizen door Oostenrijk tegengekomen, en stuk voor stuk heeft iedere vorm zijn charmes, zijn voordelen en zijn nadelen. Omdat het aanbod zo breed is is er altijd wel een ideaal vakantiehuis in Oostenrijk voor jou situatie.

Vakantieparken in Oostenrijk

Landal Rehrenberg

Een vakantiepark wordt in Oostenrijk een Feriendorf genoemd. In tegenstelling met ons kleine kikkerlandje zijn deze bungalowparken lang niet zo populair. Landal heeft in Oostenrijk op dit moment acht vakantieparken in prachtige gebieden.

Lees verder over de vakantieparken van Landal

Alleen in plaats van bungalows werkt Landal in Oostenrijk met appartementen. Op de parken van Landal in Oostenrijk tref je natuurlijk wel uitstekende voorzieningen aan. De vakantieparken zijn vooral geliefd bij gezinnen met (jonge) kinderen en tijdens de schoolvakanties in het wintersport- en het zomerseizoen zijn de bungalows al snel volgeboekt. 

De zeven parken van Landal liggen in Karinthië, Salzburgerland en Vorarlberg. Het nieuwste park Landal Maria Alm werd in 2018 net voor de start van het wintersportseizoen geopend.

Landal Hochmontafon (Vorarlberg)
Landal Brandnertal (Vorarlberg)
Landal Chalet Matin (Vorarlberg)
Landal Bad Kleinkirchheim (Karinthië)
Landal Katscherg (Karinthië)
Landal Resort Maria Alm (Salzburgerland)
Landal Rehrenberg (Salzburgerland)

Wil je meer weten over de vakantieparken in Oostenrijk dan lees je natuurlijk snel verder.….

Vakantiehuis in Oostenrijk particulier huren

Vakantiehuis in Oostenrijk

Wil je het echte Oostenrijk ontdekken maak dan gebruik van het aanbod van vakantiewoningen welke je particulier kunt huren. De meeste verhuurders zijn wel aangesloten bij een bemiddelaar zodat je geen financiële risico’s loopt en gewoon in het Nederlands kunt boeken. 

De vakantiehuizen in Oostenrijk worden door een eigen team van de boekingsbureaus gecheckt en dankzij de vele foto’s krijg je makkelijk een overzicht van de voorzieningen.  

Het fijne van een vakantiewoning van een particulier boeken is dat de verhuurder een goede bron is van informatie. Hij of zij weet vaak exact wat je kunt doen in de omgeving, kent de leukste restaurants en wijst je de weg naar de supermarkt in de buurt. Wel zo handig natuurlijk. 

Op de website van Belvilla kun je het ideale vakantiehuis in Oostenrijk snel bekijken

Praktisch in heel Oostenrijk worden vakantiewoningen aangeboden. zoek je een vakantiehuisje in de steden zoals Wenen, Graz en Salzburg dan kom je vaak uit op een appartement.  Een groot aanbod van appartementen in de steden kun je bijvoorbeeld vinden op Booking en op AirBnB. Dankzij de handige filteropties op deze sites kun je het perfecte appartement snel vinden.  Zo kun je bijvoorbeeld zoeken op een vakantiehuis in Oostenrijk met een zwembad. Ideaal natuurlijk voor gezinnen met kinderen. 

Groepsaccommodaties in Oostenrijk

Vakantiehuis in Oostenrijk

Tijdens de wintersportperiode zijn vakantiehuizen en skichalets voor grote groepen erg populair. Grote vakantiehuizen en appartementen zijn in ieder skigebied wel aanwezig. Van eenvoudig tot super-de-luxe accommodaties met een eigen kok en zoals dat tegenwoordig zo mooi heet catered services. Dus na terugkomst van een dagje skiën is het huis weer netjes opgeruimd. Zijn de bedden opgemaakt en staat er een hapje en drankje klaar. De koelkast wordt iedere dag gevuld en ‘s avonds staat er een diner voor de hele groep klaar. 

Groepsaccommodaties zijn razend populair. Boek deze dus altijd ruim van te voren en wacht zeker niet te lang. De meeste pareltjes worden al ruim een jaar van te voren geboekt. 

Vakantiehuis met huisdieren

Mag je hond mee op vakantie

Niet iedere verhuurder is even dol op huisdieren, dat heeft verschillende redenen. Toch wil je je viervoeter niet thuis laten dan kun je bij veel aanbieders van vakantiewoningen filteren op het aanbod speciaal voor huisdieren.  Bij de meeste Landal parken in Oostenrijk is tegen bijbetaling van een klein bedrag je viervoeter (hond of kat) van harte welkom. Neem wel je eigen voerbakjes, kattenbak, hondenmand etc. etc. mee.

Bij particuliere verhuurders vraag je altijd even naar de voorwaarden. Het kan zijn dat je extra kosten voor de schoonmaak moet betalen. Een huisdier vraagt natuurlijk om wat meer tijd het huisje weer schoon te maken voor de volgende gasten.