Stedentrip naar Wenen

Wenen, de stad met een keizerlijke geschiedenis maar ook met spannende hedendaagse musea, geweldige restaurants en een uitdagend nachtleven. Wenen een stad met spannende hoekjes, straatjes en steegjes die klaar zijn om ontdekt te worden tijdens een citytrip.

Keizerlijke Grandeur

Er zijn weinig steden die zoveel keizerlijke elegance uitstralen als Wenen, de stad was ooit het centrum van de machtige Habsburg monarchie. Dompel jezelf onder in de tijd van weleer en bezoek schandalig weelderige paleizen als Schloss Belvédère en Schloss Schönbrunn, voel je als Sissi of Franz Josef en laat je zelf gaan in de indrukwekkende balzalen.

Muziekstad Wenen

Je stedentrip naar Wenen wordt muzikaal omlijst, de Oostenrijkse hoofdstad is immers een van de meest muzikale steden ter wereld. Dit deels door het grote aantal componisten en musici die hier het levenslicht zagen en zij die hier woonden en werkten. Ervaar de meesterwerken van Mozart, Schubert, Beethoven en Haydn in prachtige muziekzalen als de Staatsopera. Tegenwoordig worden er ook in verschillende historische kerken klassieke concerten gegeven.

Stedentrip Wenen

In Wenen zijn er uiteenlopende accommodatie mogelijkheden die passen bij ieder budget. Van backpacken tot luxe vijfsterren wellness hotels waar het aan niets ontbreekt. Kies een hotel waar je jezelf comfortabel voelt. Je bent in Wenen om de bezienswaardigheden van de stad te verkennen en te bezoeken. Het historische centrum is prima te voet te bezichtigen. De gotische Stephansdom is dé trots van de stad. Op deze plaats heeft sinds de 12e eeuw een kerk gestaan, de Romaanse ‘Riesentor’, de grote poort, herinnert hier nog aan. De Keizerlijke Schatkamer is een bezoekje zeker waard, al was het maar om je nieuwsgierigheid naar de échte Sissi juwelen te stillen.

 

Een citytrip is niet compleet zonder de Prater te hebben bezocht. Het grote stadspark heeft weiden, bossen en een heus pretpark, de Würstelprater. Je vindt hier ook één van de meest zichtbare iconen van de stad, het Reuzenrad. Het 65 meter hoge reuzenrad werd in 1897 gebouwd en biedt unieke en adembenemde uitzichten over de stad.

Geniet ten volle van Wenen

Wenen is een metropool waar de gezellige koffiehuizen nog echte stamgasten hebben die dagelijks geloofwaardige oplossingen bieden voor de chaos in de wereld. De zogenaamde Beisln serveren heerlijke brouwsels, wijnen en traditionele gerechten. Wenen is een veilige stad om te bezoeken, je kunt de stad zelfs op de fiets doorkruisen en hier en daar zul je de nodige humor tegenkomen.

terug

Tolwegen en tarieven in Oostenrijk

Vakantiewoning huren Oostenrijk

volgende