Skichalet in Oostenrijk

Zoek je een eigen skichalet in Oostenrijk tijdens de wintersport voor een gezellige vakantie met vrienden of familie? Dan heb ik hier een heleboel handige tips voor je opgeschreven. Met deze tips kun je zelf je eigen skichalet boeken en is een geweldige wintersport vakantie in Oostenrijk praktisch gegarandeerd.

Skichalets zijn er in Oostenrijk in alle soorten en maten, van vier-persoons appartementen tot complete huizen waar je met 20 man kunt overnachten. De meeste chalets die op internet worden aangeboden zijn zeer compleet uitgerust. Bij een aantal organisaties kun je er ook voor kiezen om een zogenaamd Catered skichalet te huren. Daarover later meer. Vooral de laatste tip is belangrijk. Dus lees zeker door tot het einde van dit artikel.

Hoe zoek je een skichalet in Oostenrijk?

Belangrijk is dat je zo vroeg mogelijk begint met zoeken en boeken, spreek dus goed af met je vrienden en/of familie wanneer je op wintersportvakantie wilt gaan. Voor de twee hoogseizoen periodes (kerstvakantie en de carnaval/krokusvakantie) zijn erg populair en dat doet natuurlijk ook wat met de prijzen.

Stel voor jezelf en de groep de basiseisen op orde. Waar moet jouw skichalet aan voldoen? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aantal bedden (twee- en één persoonsberden)
  • Hoeveel personen
  • Ga je zelf iedere dag koken of uit eten
  • Dicht bij de skipiste of ga je met de auto’s naar de lift
  • Luxe voorzieningen zoals een sauna
  • Huisdieren mee
  • Reistijd en ligging ten opzichte van een vliegveld
  • Budget

Er zijn dus heel wat zaken waar je op kunt filteren en daar zul je dus ook concessies in moeten doen. Een 16-persoons skichalet met een sauna zal niet goedkoop zijn. Een chalet met stapelbedden en een eenvoudige keuken zal in de prijs weer een stuk voordeliger zijn. Een chalet aan de voet van de piste kan misschien eenvoudig zijn ingericht, maar de ligging bepaald nu de prijs. En zo kun je dus nog even doorgaan.

Skichalet in Oostenrijk

Waar boek je een skichalet?

Er zijn diverse online aanbieders van skichalets een aantal organisaties zijn internationaal actief en hebben een ruime selectie aan vakantiewoningen voor groepen in de bekende skigebieden. De kleinere Nederlandse aanbieders zijn vooral actief in de verhuur van skichalets met personeel.

Je kunt ook de plaatselijke VVV’s van de skigebieden direct contacteren en je vraag neerleggen. Daarvoor is enige kennis van het Duits wel in je voordeel. De meeste VVV’s spreken en begrijpen wel Engels, maar het is nog steeds lastig in Oostenrijk. Ik heb een aanvraag mail voor je gemaakt in het Duits deze kun je hier downloaden.

Boek je chaletvakantie rechtstreeks

Heb je éénmaal een chalet-vakantie achter de rug en is het goed bevallen? Vraag dan de eigenaar of je ook direct kunt boeken. Dat scheelt je in ieder geval vaak de boekingskosten en in de meeste gevallen kun je een betere prijs afspreken. Boek je vakantie wel zo snel mogelijk want er zijn absoluut meer kapers op de kust.

Catered Skichalets

Een nieuwe trend sinds een paar jaar zijn de skichalets voor groepen met personeel. Het is luxe puur maar ook heel erg duur. Een Catered Skichalet is eigenlijk een grote vakantiewoning waarbij een ingehuurde medewerker zorgt door het ontbijt, een middagsnack en het avondeten. Terwijl jij op de piste staat, ruimt de medewerker de rommel op, maakt de bedden weer op en zorgt ervoor dat het avond eten klaar is.

Aan dat alles hangt natuurlijk wel een prijskaartje. Voor een weekje met 12 personen in het hoogseizoen betaal je makkelijk 1.000 euro per persoon. Het is natuurlijk supergezellig, maar ik kan mij voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd. Vergelijk de prijzen van een Catered skichalet goed met een hotel in de buurt.

Laatste tip

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, boek je chalet-vakantie op tijd. Wacht niet tot het laatste moment. Sterker nog. Maak op de laatste dag van je vakantie in een skichalet al afspraken met je vrienden over het komende jaar en begin direct met het zoeken en boeken. De leukste vakantiechalets in Oostenrijk worden in januari en februari al geboekt voor het volgende jaar.