Kinderhotels in Oostenrijk

Kinder hotels in Oostenrijk

Met kinderen op vakantie naar Oostenrijk is ideaal. Oostenrijk is namelijk echt een kindvriendelijke bestemming. Bijna overal zijn wel speeltuinen, zwembaden of andere voorzieningen waar kinderen zich uitstekend mee kunnen vermaken. Er zijn ook speciale kinderhotels in Oostenrijk.

Het is natuurlijk een super cliché om te zegen, maar wanneer de kinderen tevreden zijn dan zijn de ouders dat vaak ook. Helaas is het plannen van een familie-vakantie in Oostenrijk niet altijd makkelijk. Kinderen kunnen stuk voor stuk uitgesproken wensen hebben, de één wil de hele dag voetballen en de ander speelt het liefst in de natuur.

In Oostenrijk zijn er speciale kinderhotels. Deze hotels richten zich 100% op families. Er zijn voorzieningen zoals crèches, kinderopvang, aangepaste maaltijden voor kinderen, en activiteiten en speelkamers. Sommige hotels hebben zelfs complete waterpretparken speciaal voor kinderen.

Bij de hotels aangesloten bij Kinderhotels Oostenrijk zijn in de regel alle kamers uitgerust met de voorzieningen die je als ouder nodig hebt. Denk aan speciale kinderbedden, een babyfoon, een kinderbadje en vanzelfsprekend is veiligheid met hoofdletters geschreven.

Wie trouwens denkt dat in het restaurant alleen maar friet met knakworsten en kipnuggets wordt geserveerd heeft het mis. De chefkoks in de kinderhotels hebben extra opleidingen gevolgd om er voor te zorgen dat de kinderen afwisselend en vooral gezond eten. Het kindermenu bestaat vooral uit veel groente en fruit. Frisdranken zijn beschikbaar maar men probeert echt om de gezonde drankjes leuker en aantrekkelijker te maken.

Kinderhotels in Oostenrijk en wintersport

Wintersporten met kinderen is gewoon het leukste wat er is. Het is een prachtig gezicht om je kroost te zien skiën. Vooral de eerste meters in de sneeuw vergeet je als ouder nooit meer. Veel skigebieden spelen dan ook goed in op gezinnen en ook diverse hotels in Oostenrijk. Naast de gebruikelijke hotelvoorzieningen zijn er vaak skischolen en opvang aanwezig. Want terwijl de kids leren skiën kunnen papa en mama ook eventjes genieten van de wintersport. De kinderen zijn in goede handen bij de skileraren en worden tijdens de lunch ook opgevangen.

In bijna ieder skigebied is wel een kinderhotel of een ander familie vriendelijke accommodatie te vinden. Veel van de skischolen werken ook graag samen met deze hotels en zorgen graag voor de kinderopvang.

Kinderhotels in de zomer

In de zomermaanden bieden de meeste familie- en kinderhotels in Oostenrijk vaak een prachtig zwembad met glijbanen en uitgebreide speelvoorzieningen aan. Terwijl de ouders even genieten van de wellness in het hotel worden de kids door de kinderoppas in het hotel vermaakt.

De hotels zijn dus echt gespecialiseerd in het hele gezin. Tel daarbij op dat de hotels in de regel op de mooiste plekjes van Oostenrijk te vinden zijn dus je vakantie kan niet meer stuk.

Kinderhotels met een thermaalbad

De meeste kinderhotels in Oostenrijk hebben wel een zwembad met één of meerdere glijbanen. In De Steiermark vindt je het H2O thermen hotel. Dit Kinderhotel heeft niet alleen de nodige hotelvoorzieningen voor gezinnen maar ook een thermaalbad. Het water is lekker warm en komt diep uit de grond.

Kinderhotels in Oostenrijk

Een stukje verder in de Steiermark ligt het thermenhotel Bad Loipersdorf. Ook hier komt het water diep uit de grond en is altijd + 30º Celsius. Het zwembad beschikt over een speciale afdeling voor de jeugd. Het erlebnisbad heeft vijf! spectaculaire glijbanen met licht en geluidseffecten. Voor de allerjongsten is er zelfs een baby-beach.