Familie en kinder hotels in Oostenrijk

Kinderhotels in Oostenrijk

Kinder hotels in OostenrijkMet kinderen op vakantie naar Oostenrijk is ideaal. Oostenrijk is namelijk echt een kindvriendelijke bestemming. Bijna overal zijn wel speeltuinen, zwembaden of andere voorzieningen waar kinderen zich uitstekend mee kunnen vermaken. Het is natuurlijk een super cliché om te zegen, maar wanneer de kinderen tevreden zijn dan zijn de ouders dat vaak ook. Helaas is het plannen van een familie-vakantie in Oostenrijk niet altijd makkelijk. Kinderen kunnen stuk voor stuk uitgesproken wensen hebben, de één wil de hele dag voetballen en de ander speelt het liefst in de natuur.

In Oostenrijk zijn er speciale kinderhotels. Deze hotels richten zich 100% op families. Er zijn voorzieningen zoals crèches, kinderopvang, aangepaste maaltijden voor kinderen, en activiteiten en speelkamers. Sommige hotels hebben zelfs complete waterpretparken speciaal voor kinderen.

Bij de hotels aangesloten bij Kinderhotels Oostenrijk zijn in de regel alle kamers uitgerust met de voorzieningen die je als ouder nodig hebt. Denk aan speciale kinderbedden, een babyfoon, een kinderbadje en vanzelfsprekend is veiligheid met hoofdletters geschreven.

Kinderhotels en wintersport

Wintersporten met kinderen is gewoon het leukste wat er is. Het is een prachtig gezicht om je kroost te zien skiën. Vooral de eerste meters in de sneeuw vergeet je als ouder nooit meer. Veel skigebieden spelen dan ook goed in op gezinnen en ook diverse hotels in Oostenrijk. Naast de gebruikelijke hotelvoorzieningen zijn er vaak skischolen en opvang aanwezig. Want terwijl de kids leren skiën kunnen papa en mama ook eventjes genieten van de wintersport. De kinderen zijn in goede handen bij de skileraren en worden tijdens de lunch ook opgevangen.

In bijna ieder skigebied is wel een kinderhotel of een ander familie vriendelijke accommodatie te vinden. Veel van de skischolen werken ook graag samen met deze hotels en zorgen graag voor de kinderopvang.

Kinderhotels in de zomer

In de zomermaanden bieden de meeste familie- en kinderhotels in Oostenrijk vaak een prachtig zwembad met glijbanen en uitgebreide speelvoorzieningen aan. Terwijl de ouders even genieten van de wellness in het hotel worden de kids door de kinderoppas in het hotel vermaakt.

De hotels zijn dus echt gespecialiseerd in het hele gezin. Tel daarbij op dat de hotels in de regel op de mooiste plekjes van Oostenrijk te vinden zijn dus je vakantie kan niet meer stuk.

 

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Huttentochten Oostenrijk

Boek een huttentocht in Oostenrijk

Met de Alpen specialist loopt je een deel van de Alpe Adria in Oostenrijk door Karinthië. Met overnachtingen in Berghutten en bagage transport. 

KLM vliegt weer naar Graz

KLM vliegt weer op Graz Sinds 25 oktober vliegt KLM weer 5 keer in de week van Amsterdam naar Graz en weer terug. KLM stopte met het uitvoeren van de vlucht vrijwel na het begin van de uitbraak van de Corona. Zelf was ik één van de passagiers die met het laatste...

Lees meer

skipassen 2020/2021 weer duurder

Skipassen komende seizoen duurder De prijzen van skipassen in Karinthië doorbreken dit seizoen voor het eerst de 50 euro grens. Een dagkaart voor het skigebied Bad Kleinkirchheim wat zeer populair is onder Nederlanders kost dit seizoen 51 euro. Net als in het...

Lees meer
Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona

Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona

Wintersport in Oostenrijk tijdens Corona Mijn mailbox begint alweer lekker vol te raken met mails over de komende wintersport. concreet gaan de vragen allemaal over de gevolgen van Corona in Oostenrijk en hoe de wintersportgebieden er mee omgaan. Op deze pagina ga ik...

Lees meer