Familie en kinder hotels in Oostenrijk

Kinderhotels in Oostenrijk

Kinder hotels in OostenrijkMet kinderen op vakantie naar Oostenrijk is ideaal. Oostenrijk is namelijk echt een kindvriendelijke bestemming. Bijna overal zijn wel speeltuinen, zwembaden of andere voorzieningen waar kinderen zich uitstekend mee kunnen vermaken. Het is natuurlijk een super cliché om te zegen, maar wanneer de kinderen tevreden zijn dan zijn de ouders dat vaak ook. Helaas is het plannen van een familie-vakantie in Oostenrijk niet altijd makkelijk. Kinderen kunnen stuk voor stuk uitgesproken wensen hebben, de één wil de hele dag voetballen en de ander speelt het liefst in de natuur. 

In Oostenrijk zijn er speciale kinderhotels. Deze hotels richten zich 100% op families. Er zijn voorzieningen zoals crèches, kinderopvang, aangepaste maaltijden voor kinderen, en activiteiten en speelkamers. Sommige hotels hebben zelfs complete waterpretparken speciaal voor kinderen. 

Bij de hotels aangesloten bij Kinderhotels Oostenrijk zijn in de regel alle kamers uitgerust met de voorzieningen die je als ouder nodig hebt. Denk aan speciale kinderbedden, een babyfoon, een kinderbadje en vanzelfsprekend is veiligheid met hoofdletters geschreven. 

Kinderhotels en wintersport

Wintersporten met kinderen is gewoon het leukste wat er is. Het is een prachtig gezicht om je kroost te zien skiën. Vooral de eerste meters in de sneeuw vergeet je als ouder nooit meer. Veel skigebieden spelen dan ook goed in op gezinnen en ook diverse hotels in Oostenrijk. Naast de gebruikelijke hotelvoorzieningen zijn er vaak skischolen en opvang aanwezig. Want terwijl de kids leren skiën kunnen papa en mama ook eventjes genieten van de wintersport. De kinderen zijn in goede handen bij de skileraren en worden tijdens de lunch ook opgevangen.

In bijna ieder skigebied is wel een kinderhotel of een ander familie vriendelijke accommodatie te vinden. Veel van de skischolen werken ook graag samen met deze hotels en zorgen graag voor de kinderopvang.

Kinderhotels in de zomer

In de zomermaanden bieden de meeste familie- en kinderhotels in Oostenrijk vaak een prachtig zwembad met glijbanen en uitgebreide speelvoorzieningen aan. Terwijl de ouders even genieten van de wellness in het hotel worden de kids door de kinderoppas in het hotel vermaakt.  

De hotels zijn dus echt gespecialiseerd in het hele gezin.  Tel daarbij op dat de hotels in de regel op de mooiste plekjes van Oostenrijk te vinden zijn dus je vakantie kan niet meer stuk. 

 

Landal vakantieparken

Landal vakantieparken in DuitslandLandal vakanties DuitslandLandal is op tien van mooiste plekken in Oostenrijk aanwezig met prachtige vakantieparken.

TUI vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandZoek je een betaalbare vakantie in Oostenrijk? Bekijk dan het grootste aanbod van reizen bij TUI.

KRAS vakanties in Oostenrijk

Tui vakanties in DuitslandTui vakanties DuitslandEen Autovakantie naar de mooiste plekken van Oostenrijk. Die boek je bij de specialist. KRAS dus.

Huttentochten Oostenrijk

Boek een huttentocht in Oostenrijk

Met de Alpen specialist loopt je een deel van de Alpe Adria in Oostenrijk door Karinthië. Met overnachtingen in Berghutten en bagage transport. 

Komt de vignetvrijstelling in Oostenrijk weer terug?

Komt de vignetvrijstelling terug? Het is geen geheim dat je voor het gebruik van de autobaan in Oostenrijk een vignet nodig hebt. De vierkante sticker in vrolijke kleurtjes pronkt tegenwoordig op heel wat voorruiten. Wie zonder vignet toch gebruikt maakt van de...

Lees meer
Autobaanvignet Oostenrijk 2020 duurder en hemelblauw

Autobaanvignet Oostenrijk 2020 duurder en hemelblauw

Vignetten Oostenrijk in 2020 een klein beetje duurder en Hemelblauw van kleurIn 2020 gebruik je in Oostenrijk ook gewoon een tolvignet voor het gebruik op de autobaan. Dat kan met de sticker voor op je voorruit of je koopt je digitale tolvignet online via de website...

Lees meer
Oostenrijk reisgids winnen?

Oostenrijk reisgids winnen?

Reisgids Oostenrijk winnen?Ga je dit jaar nog naar Oostenrijk? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op deze hele leuke ANWB reisgids. Deze reisgids is door onze redactie als beste reisgids voor Oostenrijk beoordeeld. (daarover schrijven we later meer)Reisgidsen...

Lees meer
Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Wil je ook leuke nieuwtjes, handige tips en updates over Oostenrijk in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Oostenrijk.nl

Je staat op de lijst, vanaf nu ontvang je iedere maand onze leuke nieuwsbrief!