Autovakantie in Oostenrijk 2024

Met je eigen auto op vakantie in Oostenrijk. Dat is ideaal en zeer goed te doen. Vooral gezinnen kiezen er voor om een autovakantie in Oostenrijk te boeken bij bijvoorbeeld TUI, Sunweb of ANWB reizen (Pharos reizen). Met een georganiseerde autovakantie worden één of meerdere hotels voor je geboekt en krijgt je een reissuggestie aangeboden van de reisorganisatie. In een aantal dagen reis je dan langs de mooiste bezienswaardigheden van Oostenrijk en slaap je in goede hotels onderweg.

Autovakantie naar Oostenrijk met TUI

De grootste reisaanbieder van Nederland is TUI, zij hebben enkele mooie autovakanties in het aanbod van reizen beschikbaar. Neem zeker ook je wandelschoenen mee op een autovakantie in Oostenrijk want de veelzijdige berglandschappen, de prachtige dorpen en de schitterende natuur nodigen uit om de auto tijdens de reis ook te verlaten en van de gezonde berglucht te genieten.

Autovakantie in Oostenrijk 2024

Bekijk de autovakanties van TUI

Sunweb autovakanties naar Oostenrijk

Een autovakantie in Oostenrijk met Sunweb is genieten van de prachtige besneeuwde bergen in één van de door Sunweb geselecteerde hotels in Oostenrijk. Vanuit deze hotels kun je dagtochten maken naar de mooiste plekjes van Oostenrijk.

Autovakantie in Oostenrijk 2024

Prijsvrij autovakanties Oostenrijk

De reisorganisatie Prijsvrij is al jaren één van de voordeligste aanbieders van vakanties. Ook Oostenrijk kun je vinden het ruime aanbod van autovakanties. Prijsvrij is niet alleen één van de grootste aanbieders van wintersportvakanties met de auto, ook tijdens de zomervakantie is het aanbod groot. Niet alleen kun je bij Prijsvrij goede accommodaties vinden voor een vakantie, ook is er een handig filter op de website om gezinsvriendelijke accommodaties te zoeken.

In het aanbod van autovakanties in Oostenrijk georganiseerd door Prijsvrij staan ook zeer voordelige jeugdherbergen.

Autovakantie in Oostenrijk 2024

Vakantiediscounter autovakanties

Samen met één van de grootste aanbieders van vakanties in Europa ligt Oostenrijk aan je voeten. De autovakanties van Vakantiediscounter zijn veel veelzijdig en worden stuk voor stuk zeer goed beoordeeld. In het aanbod van de Vakantiediscounter onder andere enkele zeer populaire hotels in Tirol en Salzburg.

Autovakantie Oostenrijk met de vakantie discounter

De Jong Intra Autovakanties

De Jong Intra vakanties schrijft op de website: “Oostenrijk, misschien wel het mooiste land van Europa” Daar is geen woord van gelogen en dat kunnen we volmondig beamen. Op de website vinden we ook meer dan 100 prachtige en zorgvuldig gekozen accommodaties voor een autovakantie naar Oostenrijk. Dat allemaal voor zeer redelijke prijzen. Naast hotels en gasthofen biedt De Jong intra ook bungalows in enkele vakantieparken in Oostenrijk aan.

Autovakantie in Oostenrijk 2024

Bekijk de autovakanties van de Jong Intra

Handige tips voor een autovakantie in Oostenrijk

Een eigen auto in Oostenrijk is ideaal, onafhankelijk van het openbaar vervoer reis je overal naar toe. Oostenrijk heeft echter wel enkele verkeersregels die we in Nederland niet hebben. Verder is voor het gebruik van de autobanen in Oostenrijk een vignet verplicht. Deze kun je kopen voor 10 dagen, 2 maanden of een vol jaar. De vignetten zijn verkrijgbaar bij alle filialen van de ANWB of online in de ANWB-webshop. De vignetten kun je ook onderweg in Duitsland ruim voor de grensovergang met Oostenrijk kopen bij de tankstations. De vignetten zijn ook digitaal verkrijgbaar.

Lees ook:

Lees meer over de autobaan-vignetten in Oostenrijk
Veelgestelde vragen over het vignet in Oostenrijk