Brand Gleinalmtunnel

Ga je op vakantie naar het zuiden van Oostenrijk of rij je via Oostenrijk naar Slovenië de komende zes  weken? Hou dan rekening met lange files en verkeershinder in Oostenrijk. De Gleinalmtunnel bij Graz (A9 Leoben- Graz) is door een  heftige brand in een Deense bus  voorlopig 1,5 maand gesloten in verband met herstelwerkzaamheden. Door de brand is een deel van het dak van de tunnel ernstig beschadigd en dat moet eerst hersteld worden, momenteel worden er eerst werkzaamheden uitgevoerd aan de stabiliteit van de tunnel zodat de bouwvakkers veilig kunnen werken. 

De alternatieve routes richting het zuiden gaat via de S6/S35 dit zijn normale bundesstraßen waarbij diverse dorpen en steden worden doorkruist. De snelheid ligt dus een stuk lager en door de hogere verkeersdruk is de kans op files natuurlijk veel groter.

Rij je vanuit het Zuiden naar Duitsland, dan is de A2/A10 een alternatief.

De tunnel is volgens verwachting de komende zes weken gesloten volgens Asfinag. De schade aan de tunnel is groot, in totaal is er een lengte van 20 meter ernstig beschadigd. Diverse technische ruimtes en installaties zijn door de brand beschadigd. ongeveer 80 ton aan betonwerk dient vervangen te worden. De schade aan de tunnel wordt dan ook voorzichtig begroot op enkele miljoenen euro’s

De Gleinalmtunnel is 8,6 kilometer lang en is enkelbuizig. De tunnel wordt de komende jaren verdubbeld naar 2 buizen met 2 x 2 rijbanen. Zodra de nieuwe tunnel klaar is wordt de oude tunnel voor renovatiewerk gesloten zodat in 2019 de tunnel klaar is.

Of de brand in de tunnel consequenties heeft voor de opleverdatum is niet bekend.

terug

Lente in Oostenrijk

Goedkoop op wintersport in Oostenrijk

volgende