Lannach

In de Steiermark in de directe omgeving van Graz en Deutschlandsberg ligt het dorpje Lannach. Er wonen ongeveer 3.500 inwoners. Lannach is in Oostenrijk vooral bekend vanwege de grote bedrijven zoals Magna (versnellingsbakken) Internorm (kozijnen) en Gerot (medicijnen) Verder is Lannach een belangrijk knooppunt in het olietransport van de Adria naar Wenen.

Gemeentehuis van Lannach

Wat kun je doen in Lannach

Lannach is de poort voor een vakantie in het Schilcherland. In de directe omgeving van het dorp zijn tientallen wijngaarden te vinden waar men druiven aanbouwt voor de productie van Schilcher. Deze wijn mag alleen in dit deel van de Steiermark worden gemaakt. Schilcher is een rosé-achtige wijn. Geniet van de prachtige omgeving en wijngaarden bij één van de tientallen Buschenschanken in de omgeving.

Naast wijnproeven kun je in de regio uitstekend fietsen, met een e-bike zijn de heuvels kinderspel en voor iedereen te doen. In 2021 is in Lannach ook een mountainbike parcours aangelegd achter het treinstation. Diverse tracks in diverse gradatie met jumps en andere uitdagingen zijn hier door een Amerikaanse trailbouwer ontworpen en aangelegd.

Lannach mountainbike parcour

Net buiten Lannach op de grens met de gemeente Lieboch kun je een grote bioscoop vinden met een goed restaurant. Dieselkino heeft een goed aanbod aan internationale films en soms worden deze ook vertoond in de originele taal.

Overnachten in Lannach

Er zijn diverse plekken om te slapen voor een dorp van deze grote zijn er redelijk veel bedden beschikbaar. Boek je overnachting in Lannach altijd van tevoren de bedrijven in de regio maken namelijk veel gebruik van de beschikbare accommodatie voor personeel uit andere delen van Oostenrijk. Vooral doordeweeks zijn de meeste hotels volgeboekt

Haus Lannachberg

Lannach

Dit luxeappartement wordt gerund door een Oostenrijks-Nederlands stel en verhuurd een groot appartement met alle voorzieningen zoals een complete keuken, badkamer en slaapkamer met boxspring. Het uitzicht vanaf het terras op de Koralpe is ongekend. Haus-Lannachberg is mijn eerste tip voor een paar overnachtingen in Lannach.

Zanglhof

Lannach

Naast een paar appartementen verhuurd Zanglhof ook kamers, deze kamers hebben een goede badkamer en uitstekende bedden. Wie wil kan ook genieten van het ontbijt. De eigenaren zijn geboren en getogen in Lannach en kennen de regio op hun duimpje en staan altijd voor je klaar.


Kranerwirt/Gasthof Niggas

Lannach

Het gasthof Kranerwirt is het kloppende hart van het dorp. In het restaurant geniet je van typische Oostenrijkse gerechten met een regionale twist. Er is veel aandacht voor regionale producten. Overnachten kan er ook in de recent gerenoveerde kamers. Kranerwirt is populair als overnachtingsplek voor de vele werknemers van de bedrijven in de omgeving.

Hoe kom je in Lannach

Het dorp ligt aan de doorgaande weg tussen Lieboch en Deutschlandsberg. En heeft een directe verbinding met de autobaan A2 tussen Wenen en Klagenfurt.

Met de trein is Lannach snel vanuit Graz bereikbaar dankzij het eigen station van de GKB.

De luchthaven van Graz ligt op slechts 20 kilometer van Lannach en is snel bereikbaar over de autobaan.