Maria Alm in de zomer

Het liefelijke dorpje Maria Alm am Steinernen Meer in de vakantieregio Hochkönig en dat ligt weer in het prachtige Salzburgerland. Het is een ideale bestemming om tijdens de zomer te verblijven. Het dorpje ligt in één van de meeste adembenemende landschappen van Oostenrijk en brengt een actieve vakantie samen met de natuur. Een vakantie naar Maria Alm in de zomer is echt een aanrader.

Het afwisselende en uitdagende landschap van Maria Alm zorgt in de zomermaanden voor een uniek kleurenspel in de natuur. Van ruige bergen tot groende alpenweiden en van dichte donkere bossen tot prachtige bergmeren. Een perfecte plek dus om even te ontspannen en bij te komen van de dagelijkse hectiek thuis en op het werk.

Maria Alm is een plek voor een actieve vakantie

Wandelen en mountainbiken in Maria Alm is in de zomermaanden zeer geliefd. Het startpunt voor diverse prachtige wandelroutes ligt centraal in het dorp. Van eenvoudige en gezinsvriendelijke routes tot pittige wandelingen waarbij je ook nog mag klimmen en klauteren. Dankzij de speciale wandelbus waarvan je gratis gebruik kunt maken met een Hochkönigcard. Kun je ook vertrekken vanuit één van de andere dorpen en weer terug wandelen naar Maria Alm.

In totaal kent de vakantieregio meer dan 340 kilometer aan uitgezette wandelroutes. In de bergen kun je vervolgens terecht bij de 60 berghutten voor

Maria Alm in de Zomer

Gezinsvriendelijke bestemming

Maria Alm is ook zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. De kids zullen zich hier niet vervelen. Een dagje rodelen of een bezoek aan de klimtuin in Maria alm zullen ze niet snel vergeten. Wat oudere kinderen gaan natuurlijk voor de pure actie van de 120 meter lange Flying Fox.

Beginnende mountainbikers zijn ook aan het goede adres. Rondom het dorp zijn tientallen routes uitgezet voor beginners en voor mountainbikers met wat meer ervaring. Je eigen fiets meenemen is niet nodig in het dorp zijn een paar plekken waar je een fiets met uitrusting kunt huren.

Sinds de komst van het Landal vakantie resort in Maria Alm is het een echte gezinsbestemming geworden. Daar spelen de bezienswaardigheden en activiteiten dan ook goed op in.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Maria Alm

Wat kun je allemaal doen als je in Maria Alm bent? Stilzitten is er niet bij want naast de honderden kilometers aan wandelroutes kun je in Maria alm natuurlijk ook een heleboel leuke en actieve dingen doen.

De Wallfahrtskirche

Het prachtige kerkje in het dorp is de moeite waard om te bekijken. De prachtige fresco’s uit 1757 aan het plafond en de kerktoren is met 84 meter hoogte toch wel één van de hoogste kerktorens in Tirol. Zijn het bezichtigen waard. Het kerkje is iedere dag open. Tijdens missen en andere kerkdiensten is de Wallfahrtskirche vanzelfsprekend niet geopend om te bezichtigen.

Natrunbahn

Zonder moeite brengt de 10-persoons Natrunbahn je naar de Prinzenberg. Éénmaal boven aangekomen vind je de Prinzensee en een afwisselende en vooral spannende klimtuin door het bos.

Waldrutschenpark Natrun

Op de prinsenberg (zie boven bij de Natrunbahn) is nog meer te beleven. Tussen de bomen en diep in de bossen ligt een leuk park vol met glijbanen. In totaal zijn er 5 glijbanen variërend in lengte van 25 tot 50 meter. Vier van de glijbanen zijn zogenaamde tunnelbuizen van roestvrijstaal en er is een brede familieglijbaan met een paar spannende jumps. Het glijbanen park is gratis toegankelijk.

Het weer in Maria Alm in de zomer

Het weer speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het succes van een vakantie. Gelukkig is er in Maria Alm en de omgeving genoeg te doen als het een keertje wat minder weer is en regent. Je kunt dan bijvoorbeeld een trip plannen naar één van de kastelen in de buurt. Zoals de burchten Hohen Salzburg en de burcht Hohenwerfen. Een bezoek aan Salzburg met het grote winkelcentrum Europark is een paradijs voor shop-aholics.

Ga je de bergen in? Zorg dan voor een goede voorbereiding het weer in de bergen kan vrij snel omslaan van een heerlijke wandeldag tot noodweer. Een regenjas, een dunne trui en natuurlijk goede schoenen mogen niet ontbreken tijdens een tocht door de prachtige bergen van de Hochkönig.

Hoe kom je in Maria Alm

Er zijn een aantal opties om in opties in Maria Alm te komen, met de auto, de trein of het vliegtuig. De eerste optie is natuurlijk even een stukje rijden, ongeveer 1.000 kilometer. Alleen is een auto in de omgeving wel erg handig om bijvoorbeeld naar de kabelbanen te gaan en boodschappen te doen. Ook een stedentrip naar Salzburg ligt dan voor de hand.

Met de auto

Laten we de snelste route nemen vanaf Utrecht, dan ben je ongeveer 1.000 kilometer onderweg. Zonder files is dat ongeveer 10 uur rijden. De route gaat grotendeels over de autobaan in Duitsland dat schiet meestal lekker op. Vergeet niet om af en toe te stoppen en je rust momentjes te nemen. Eventueel kun je de reis naar Maria Alm met de auto onderbreken met een overnachting in Duitsland.

We starten de Route op de A12 richting Keulen, daarna bij Erlangen de A9 richting München. Vlak voor München neem je de A99 en deze volg je tot knooppunt München Sud. Daarna volg je de A8 richting Salzburg tot afrit Deutsche Alpenstraße/B306 in Siegsdorf. Neem afrit 112 richting Traunstein/Siegsdorf. Blijf de route volgen over de B306, B305, B178, B311 en B164 tot aan de Hochkönigstraße in Maria Alm.

TIP! Vergeet je autobaanvignet voor Oostenrijk niet.

Met de trein

De trein is een hele fijne manier om ontspannen naar Oostenrijk te reizen, alleen is de verbinding naar Maria Alm niet echt geweldig. Vanaf het station Zell am See kun je om het uur met de Postbus rechtsreeks naar Saalfelden reizen. Vanaf Saalfelden gaat de bus 620 direct naar Maria Alm. Reken dus op een reistijd van 12 á 14 uur.

Met het vliegtuig

De snelste manier om in Maria Alm te konen is het vliegtuig mits je natuurlijk in de buurt van een vliegveld woont. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Salzburg (80 kilometer) en een goed alternatief met meerdere vluchten per dag is München (175 kilometer) Vanuit beide luchthavens vertrekken regelmatig speciale shuttle bussen naar Maria Alm. Alleen hou wel rekening met een pittige prijs en een lange reistijd, De shuttle bussen wachten namelijk vaak op meerdere passagiers.

TIP! Huur op het vliegveld een auto en reis het korte stukje zelf naar Maria Alm, Daarmee heb je een stuk meer vrijheid en flexibiliteit. Een Huurauto kun je onbezorgd huren bij Sunnycars.