Goedkoop op wintersport in Oostenrijk

Dat Oostenrijk populair is als wintersport bestemming is geen nieuws, jaarlijks weten meer dan één miljoen Nederlandse de witte pistes in Oostenrijk wel te vinden, Logisch want Oostenrijk is veelzijdig, hou je van een feestje dan is Saalbach Hinterglemm of Mayrhofen jou bestemming want daar schrijven ze de Après-ski echt met hoofdletters. Mag het allemaal wat rustiger aan en wat kindvriendelijker dan zijn de skigebieden van Skijuwel en Stubaital echt iets voor je gezin. Op deze pagina veel handige tips om goedkoop op wintersport in Oostenrijk te gaan.

Kun je nog goedkoop wintersporten in Oostenrijk?

Goedkope wintersport oostenrijk

Een wintersport vakantie is niet goedkoop, laten we dat voorop stellen. de prijs van de accommodatie en de liftpassen maken een skivakantie een dure aangelegenheid. Tel daarbij de kleine uitgaves op zoals het eten op en naast de pistes, een drankje in de aprés ski-bar en je bent zo een klein vermogen kwijt. Reis je met kinderen dan komt daar nog vaak de skiles en eventueel de huur van een uitrusting bij op.

Bekend = duur

De bekende skigebieden zijn gewoon duur, mede door de populariteit en een stukje schaarste wat er is in bedden. Verder investeren de skigebieden natuurlijk veel in nieuwe liften en moderne installaties voor een stukje sneeuwzekerheid. Dat wordt allemaal verrekend in de prijs van je skipas.

Goedkope skigebieden zijn er nog wel, zo kun je volgens een recent onderzoek het voordeligst wintersporten in het stubaital. De Stubai Gletscher is een skigebied wat praktisch het hele jaar sneeuwzeker is, en vaak ook als één van de eerste skigebieden de deuren opent voor de gasten. Een dagpas voor de liften en pistes in Stubaital kost € 46 en is daarmee één van de voordeligste liftpassen voor een skigebied van formaat. Tel je daarbij de gunstige prijzen voor accommodatie bij dan is Stubaital een voordelige keuze voor families mede omdat kinderen tot 10 jaar gratis mee skiën met de ouders.

Een ander voordelig alternatief is het skigebied Skijuwel, een samensmelting tussen Wildschonau en Alpbachtal Sinds enige jaren zorgt een moderne 8 persoons gondelbaan voor de verbinding tussen deze twee prachtige juweeltjes. Een dagpas kost in Skijuwel € 40 en accommodatie in dit idyllische gebied is er in het laagseizoen al vanaf € 30 per kamer. Verwacht in dit skigebied geen uitbundige aprés-ski gewoon Gemutlich!

Uitzonderingen?

Mayrhofen is een bekende en zeer populaire wintersportbestemming in Oostenrijk, en is ondanks zijn populariteit een betaalbare plek om te wintersporten. de liftpassen zijn in verhouding tot andere skigebieden aan de dure kant, echter ligt de prijs van de accommodatie in Mayrhofen een stuk lager dan gemiddeld in Oostenrijk en dat is over het totaal gezien echt een uitzondering.

Wie eens totaal wat anders wil dan het massale wintersport gebeuren waar je naast Schnapps ook kroketten en frikandellen kunt bestellen op- of aan de piste. Reist af naar Schladming, Dit skigebied in de Steiermark ligt wat verder weg en biedt zeer uitdagende pistes. Schladming is ook ieder jaar weer het toneel van de nachtsalom. Een spectaculaire skiwedstrijd.

Het duurste skigebied?

Ook dat zochten we uit, het duurste skigebied is namelijk Saalbach Hinterglemm in het Skicurcus Leogang. de gemiddelde dagprijs voor een liftpas en een accommodatie ligt rond de € 120. Dat is trouwens nog steeds goedkoper dan het duurste skigebied in Zwitserland, in Zermatt betaal je namelijk makkelijk € 164 voor een gelijkwaardig pakket.

Hoe werden de prijzen bepaald

Voor ons onderzoek hebben we de prijzen van de liftpassen van de websites van de lift-aanbieders gehaald. hierbij zijn we uitgegaan van de dagprijs. (zonder kortingen) voor de accommodatie is een gemiddelde genomen van een appartement in het hoogseizoen en het laagseizoen. Dat is bij elkaar opgeteld en gedeeld door twee.

terug

Brand Gleinalmtunnel

Nieuwe gondelbaan voor Stubai Gletscher

volgende