Goedkoop wintersporten in Oostenrijk

Wintersporten is niet goedkoop, dat is gewoon een feit, een weekje wintersporten vooral met de familie tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie kan aardig in de papieren kopen. Een week wintersport kan al snel net zo duur zijn als een paar weken zomervakantie naar Frankrijk of Spanje.   Vooral de familie vakantie hakken er financieel vaak goed in. liftpassen voor het hele gezin, skiles voor de kinderen, het huren van skimateriaal en natuurlijk de accommodatie  tikken flink aan.

Oostenrijk is en blijft één van de populairste landen  voor veel Nederlanders om te wintersporten, dat vinden wij van allesoverOostenrijk.nl natuurlijk niet zo vreemd, het is er gewoon goed en de skigebieden zijn vriendelijk, gemutlich en de apres-ski is natuurlijk nergens anders beter dan in Oostenrijk.

Om wintersport toch nog een beetje betaalbaar te houden zijn er in Oostenrijk nog diverse skigebieden waar het nog wel betaalbaar is zonder in te boeten in de bovengenoemde fijne en goede eigenschappen.

Voordelige skigebieden in Oostenrijk

Er zijn in Oostenrijk nog best wat skigebieden waar de prijzen voor accommodatie, de skipas, en de skilessen ‘normaal’zijn. Dit zijn wel vaak de dorpen met een kleiner skigebied. Enkele van deze skigebieden zijn onder andere Achensee, het Brandnertal en de Wildkogel Arena.

In Tirol is er één skigebied wat er eigenlijk qua prijs/kwaliteit niveau best uitspringt,  Skijuwel is een skigebied wat een paar jaar geleden is ontstaan door de samenvoeging van twee kleinere skigebieden, Wildschonau en Alpbach, beide twee totaal verschillende gebieden maar door de samenvoeging beschikt het gebied in eens over 100km  aan prachtige pistes. Ondanks de samenvoeging en de gestegen populariteit van het gebied liggen de prijzen nog op een normaal niveau.

Andere skigebieden waar de prijs gemiddeld wat lager ligt kun je ook vinden in de andere bundeslanden van Oostenrijk, zoals Karinthië en Steiermarken.  De afstand van Nederland is wat verder weg en daardoor vinden veel Duitsers en Nederlanders het niet zo interessant, toch zijn deze skigebieden de moeite waard. Alleen niet voor een lang weekendje weg.

Kinderen skiën gratis

In veel skigebieden in Oostenrijk zijn er speciale kortingsacties voor famlies met kinderen, kinderen tot een bepaalde leeftijd skiën dan gratis of tegen een zeer gunstig tarief mee bij een betalende begeleider. In het algemeen zijn kinderen tot 5 of 6 gratis.  In het skigebied rondom de Stubaier Gletsjer bijvoorbeeld. Met een skipas kun je wintersporten in vier gebieden,  kinderen van 10 tot 14 jaar krijgen 50% korting op de normale liftpasprijs.  jongeren tussen de 15 en 18 krijgen 30% korting.  Kinderen tot 10 jaar kunnen gratis mee  mits één van de ouders een skipas heeft.

Appartement of hotel?

Een appartement heeft als voordeel dat je zelf kunt koken, en dus niet iedere avond een bak geld kwijt bent aan restaurants.  Aan de andere kant is het in Oostenrijk nog redelijk betaalbaar om buiten de deur te eten. Supermarkten in de skigebieden zijn vaak een stuk duurder.

Veel hotels in de wintersport gebieden bieden volpension aan, dat kan soms een voordelige optie zijn, helemaal als het hotel ook een compleet pakket kan aanbieden met liftpassen en de huur van materiaal.

terug

Krampus de enge hulpjes van Sint Nikolaus

Nieuwe skilift voor Skijuwel, 18 miljoen euro.

volgende