Bad Kleinkirchheim

Van alle dorpen in Karinthië is Bad Kleinkirchheim misschien wel één van de bekendste dorpen. Sinds enkele jaren exploiteert de bekende vakantiehuisjes aanbieder Landal hier een luxe vakantie resort met praktisch alle voorzieningen die je nodig hebt tijdens een vakantie.

Goed je komt niet alleen voor de leuke vakantiewoningen naar Bad kleinkirchheim. De omgeving is een paradijs voor buitensporters wandelen, fietsen, watersport golfen en ook bergbeklimmen om maar een paar dingen op te noemen. Het dorp bruist van de adrenaline en ’s avonds is iedereen moe en voldaan van alle activiteiten.

Wat kun je doen in Bad Kleinkirchheim

Vervelen is dus echt onmogelijk in Bad Klein Kirchheim. Naast de vele activiteiten kun je er ook heerlijk tot rust komen in de Thermen Römerbad of een paar holes golfen op de 18 holes golfbaan met het mooiste uitzicht over de Nockberg.

Thermal Römerbad

Een bijzonder knap staaltje architectuur in een bijzondere omgeving. In het Thermalbad kom je helemaal tot rust. Het warme water heeft een heilzame werking en omdat het geen speelparadijs is dit de plek om je lichaam even de rust te geven die het nodig heeft.  Het complex is 12.000 m2 groot en bestaat uit een groot thermaal bad en diverse sauna’s.  Maandelijks worden er meer dan 200 opgietingen gedaan waaronder een opgieting met chocolade. Ik hoef je niet te vertellen dat dit de meest populaire opgieting is. Want chocolade maakt gelukkig.

Naast de genoemde voorzieningen om te zwemmen en te zweten kun je ook gebruik maken van de stilte kamers. Lekker wegdommelen en wakker worden met het mooiste uitzicht.

Therme St. Kathrein

Recentelijk is de Therme St. Kathrein c ompleet gerenoveerd, de thermen is geschikt voor families en er zijn veel voorzieningen voor kinderen. Er zijn twee zwembaden, een 80 meter lange glijbaan en met 1.100 vierkante meter is het één van de grootste zwembaden in de regio. Naast de zwembaden is er ook een wellness gedeelte met diverse sauna’s.

Wandelen in Bad Kleinkirchheim

Een wandelvakantie in Bad Kleinkirchheim is de manier om de groene kant van de regio te ontdekken. Bovendien is wandelen echt ontspannend. Er is meer dan 1.000 kilometer aan uitgezette routes te vinden. Van eenvoudige vlakke routes tot meer uitdagende routes waarbij zelf geklauterd mag worden. Er zijn tientallen berghutten in de omgeving en bijna allemaal hebben ze de typische almkeuken waar je kunt genieten van de lekkere Oostenrijkse gerechten zodat je weer energie krijgt voor de rest van de wandeling.