Malta Hochalmstrasse

Een knap staaltje wegenbouwkunde, (mag ik als ex-geodeet wel zeggen) de Malta Hochalmstrasse is één van de spectaculairste wegen van Oostenrijk, de route begint op 911 meter (boven de Adria) begint de 14 kilometer lange route, al rijdende klim je door naar 1.900 meter en het doel van de rit is de Kölnbrein-Staumauer, oftewel de hoogste stuwdam van Oostenrijk met ruim 200 meter hoogte.

Voor de Almstrasse moet wel een behoorlijke tol betaald worden, de weg is namelijk ik bezit van de energiemaatschappij welke de stuwdam beheerd en ook het onderhoud van de weg. Met je een Karnten card dan mag je gratis gebruik maken van de weg.

Wil je meer weten over de stuwdam? Ga dan mee met een rondleiding een ervaren gids neemt je mee, je bekijkt de stuwdam van binnen en krijgt veel informatie over het ontstaan, het onderhoud en het bijzondere bouwwerk.

Openingstijden:

begin mei tot eind oktober
maandag tot zondag van 7 tot 18 uur

Tol

motor: € 10,50
auto: € 19,00
bus (per volwassenen): € 5,50
bus (per kind: € 4,00

Gratis met de Kärnten-Card. (let op alle inzittenden moeten de kaart hebben)

Een kijkje in de stuwdam nemen? Dat kan, ieder uur vertrekt een gids vanaf het verzamelpunt bij het berghotel Malta. De rondleiding met de gids duurt ongeveer een uur. Tijdens de rondleiding krijg je in het Duits uitleg over de dam  en natuurlijk een kijkje in het het binnenste van de stuwdam. Ook een bezoek aan de turbines waarmee de stroom wordt opgewekt is onderdeel van de rondleiding.

Prijs:
Volwassen: € 7,00
Kinderen: € 4,00 (vanaf 6 jaar)