Natuurhuisje vakantiehuizen in de Oostenrijkse natuur

Een vakantie in Oostenrijk is natuurlijk leuk en dat doe je bij voorkeur op een mooie plek in de natuur. Alleen hoe kom je aan zo’n plekje? Bij natuurhuisje.nl hebben ze daar een handig platform voor ingericht. De verhuurders van vakantiewoningen en vakantie-appartementen op deze website worden stuk voor stuk geselecteerd op de unieke eigenschappen van de accommodatie. Duurzaamheid staat voorop en natuurlijk ook de ligging van de vakantiehuizen op de mooiste plekjes in Oostenrijk.

Natuurhuisje Oostenrijk

Op het moment dat ik kijk zijn er meer dan 250 natuurhuisjes in Oostenrijk aangemeld op de website. Deze liggen verspreid door heel Oostenrijk en dankzij de handige filteropties kun je het perfecte vakantiehuis voor je en je gezin uitzoeken. Vooral prettig is dat natuurhuisje in Oostenrijk de zoekoptie voor accommodatie geschikt voor huisdieren hoog bij de zoekcriteria heeft staan. Het is namelijk een vaak onderwerp in mijn mailbox en op de diverse socialmediakanalen die ik regelmatig volg.

vakantiewoningen voor huisdieren

Bijna 50% van de vakantiehuizen op natuurhuisje Oostenrijk is geschikt voor huisdieren. Omdat de woningen in de meeste gevallen direct in de natuur zoals een bos of aan een meer liggen hebben naast gelegen woningen geen overlast. Druk je op de onderstaande knop dan krijg je gelijk het overzicht met vakantiehuisjes geschikt voor huisdieren.

Duurzame natuurhuisjes in Oostenrijk

Bij het aanmelden van een vakantiewoning op natuurhuisje.nl in Oostenrijk kijkt de organisatie ook naar het duurzaamheidsbeleid van de woningen. Richtlijnen zoals groene stroom, zonnepanelen en een warmtepomp worden bij het aanmelden gevraagd. Nu is groene stroom in Oostenrijk geen thema omdat het overgrote deel van de energie in Oostenrijk wordt opgewekt door water- en windkracht centrales. Oostenrijk heeft binnen zijn landsgrenzen geen kerncentrales en de meeste kolencentrales zijn in de laatste jaren omgebouwd tot aardgascentrales of biomassa-installaties.

Unieke natuurhuisjes in Oostenrijk

Natuurhuisje in Oostenrijk

Tussen de ruim 250 natuurhuisjes in Oostenrijk zijn ook een paar unieke vakantie-verblijven te vinden. Zo slaap je in de Steiermark in een echte Yurt met een echte buitenbadkamer waar je zelf warm water maakt in een hout gestookte ketel. Het unieke vakantiehuisje heeft zelfs een Sauna in een oud wijnvat en vanzelfsprekend ligt het op één van de mooiste plekjes in de natuur ver weg van de bewoonde wereld.

Of wacht dacht je van slapen in een echte berghut zonder stroom, stromend water en alleen maar een houtkachel om op te koken. Geniet van de heldere sterren op de veranda terwijl je geniet van Oostenrijks wijntje met een stukje kaas van de boer uit het dorpje. Al met al zijn de accommodaties bij natuurhuisje uniek en nauwkeurig gekozen. Niet iedere accommodatie komt namelijk in aanmerking voor het predicaat natuurhuisje.

terug

26 Tips voor Graz met kinderen

Te snel in Oostenrijk wordt duur

volgende