Nederlandse Netflix bekijken vanuit Oostenrijk

Niets is zo leuk als in je vrije tijd genieten van de films en series die je op Netflix kunt vinden. Alleen Netflix heeft een groot nadeel: de geografische restricties die zijn afgesproken rondom de rechten. Als je vanuit eigen land kijkt ben je daar nog niet eens zo bewust van, maar als je in het buitenland zit, zie je opeens dat het Netflix-aanbod per land verschilt.

Netflix heeft haar netwerk zo ingedeeld dat je altijd het aanbod ziet van het land waarin je je op dat moment bevindt, zelfs al heb je een Nederlands account. Zo verschilt dus het film- en serieaanbod van Netflix in Oostenrijk met die van Netflix Nederland. Wellicht dat je dit artikel nu dan ook leest omdat je tijdens je vakantie in Oostenrijk je serie niet verder kunt kijken, of misschien wel omdat de Nederlandse ondertiteling is vervangen door een Duitstalige variant.

Gelukkig kun je geografische barrières van Netflix wel omzeilen. Dit kun je doen door je internetverbinding te laten verlopen via een VPN (virtual private network). Met een VPN loopt al je internetverkeer via een externe server. De locatie van die externe server kan je zelf kiezen, waarbij ook een Nederlandse server tot de opties behoort. Netflix kan dan niet meer zien dat je in Oostenrijk bent. Je kunt je virtuele verblijfplaats als ware loskoppelen van je fysieke verblijfplaats. 

Hoe kies je een VPN en waar kan je dat vinden?

Een VPN kun je makkelijk instellen via een app. Er zijn verschillende VPN aanbieders dus de vraag is: van welke aanbieder wil je de app installeren? Op de website VPNGids.nl staat een overzicht met tientallen aanbieders die je kunt vergelijken op hun specialiteiten. De ene VPN aanbieder is meer geschikt voor het streamen van films, terwijl voor andere aanbieders online veiligheid en bescherming tegen hackers belangrijker is.

Netflix in Oostenrijk

Voor wie het teveel moeite vindt om te vergelijken: Express VPN wordt aanbevolen als de meest geschikte optie voor iemand die wil streamen via diensten als Netflix. Express VPN is overigens een betaald VPN-abonnement.

Op de website van VPNgids.nl staan ook verschillende gratis aanbieders. Deze verbindingen zijn vaak iets minder snel en minder gebruiksvriendelijk, maar sommige daarvan zijn wel geschikt voor een keertje Netflixen in het buitenland.

Instellen van een VPN app

Als je de aanbieder van jouw keuze gevonden hebt, kun je de app installeren op je tablet of telefoon. Daarna is het zaak om de app in te stellen. Dit gaat heel gemakkelijk en draait met name om het kiezen van de juiste server.

Ervan uitgaande dat je vanuit Oostenrijk naar de Nederlandse Netflix wilt kijken, kies je uit alle beschikbare servers uit Nederland die je in je VPN app kunt vinden. Na het maken met de verbinding verandert je virtuele verblijfplaats van Oostenrijk naar Nederland. Bij Express VPN kun je bijvoorbeeld ook een plaats kiezen uit Nederland. Mijn tip is om niet te kiezen voor Amsterdam of Den Haag naar één van de andere steden, deze verbindingen zijn vaak net even sneller

Na het maken van de VPN verbinding kun je je eigen Netflix app weer openen. Je zult dan al het aanbod van Netflix kunnen kijken dat je in Nederland gewend bent. Zo kan je je favoriete films en series nu ook bekijken vanuit Oostenrijk (inclusief Nederlandse ondertiteling).

Extra Tip:Uitzending gemist

Met een VPN kun je trouwens ook naar uitzending gemist kijken, veel van de programma’s zijn alleen binnen nederland te bekijken, vooral sport programma’s. Dat heeft grotendeels te maken met de rechten en de afspraken die de Nederlandse omroepen hebben gemaakt met internationale organisaties en TV zenders. Soms is dat dus erg vervelend als toch net even die ene voetbalwedstrijd of interessante documentaire wil kijken. Met een VPN App kun je deze toch bekijken

terug

Skipassen duurder in 2020/2021

2000 euro boete bij nacht skiën

volgende