Nieuwe skilift in Alpbach

Dit jaar viert het skigebied Skijuwel haar tiende verjaardag dat feestje wordt dit jaar gevierd met de opening van een nieuwe skilift. Na 23 jaar wordt namelijk de hornbahn 2000 vervangen door een moderne stoeltjeslift. Die niet alleen comfortabeler en sneller is, maar vooral veiliger is. Al in 2020 was het plan er om de lift te vervangen. Helaas gooide de Corona pandemie roet in het eten.

Nieuwe 6 persoons stoeltjes lift

Natuurlijk is de nieuwe lift voorzien van moderne features zoals verwarming in het zitvlak en de bekende bubbles zodat je op de 1,1 kilometer lange lift niet verkleumd. Het gebied rondom de Hornbahn 2000 staat namelijk bekend om de vaak ijzig koude wind. Daar merk je op de pistes trouwens niets van. De pittige zwarte piste zorgt namelijk voor genoeg uitdaging

Nieuwe skilift in Alpbach

Nieuwe piste

Niet alleen de lift wordt vernieuwd ook de pistes zijn vorig jaar al onder handen genomen. De zwarte piste is nog even uitdagend als vroeger. Er is echter een fijne blauwe piste een rode piste bijgekomen. Zo is het gebied rondom de Hornlift ook voor minder ervaren wintersporters toegankelijk geworden. Boven o bij het bergstation van de nieuwe lift komt een prachtig uitzichtpunt waarbij je tot ver in het Zillertal kunt kijken. Natuurlijk sluit dit nieuwe project perfect aan bij de nieuwe skihut die vorig jaar is geopend nadat in 2018 de oude hut als gevolg van een blikseminslag totaal door brand werd verwoest.

Alpbach en Skijuwel

Alpbach maakt deel uit van het skigebied Skijuwel in Tirol. Het is een samenwerking tussen de skiliften van Alpbachtal en de Wildschonau. 10 jaar geleden werd de samenvoeging tot stand gebracht door de opening van de nieuwe verbindingslift tussen Inner Alpbach en de Wildschonau. Door de verbinding is een skigebied ontstaan met 109 kilometer aan pistes.

foto: skilift: © Alpbacher Bergbahn 

terug

Wenen leefbaarste stad ter wereld

Tui Ski-Express de wintersporttrein gaat van start

volgende