Nieuwe skilift voor Skijuwel, 18 miljoen euro.

Een nieuwe skilift voor Skijuwel, 18 miljoen euro, dat kost een een beetje skilift tegenwoordig.In Auffach weten ze er alles van. Een maandje of twee is men namelijk begonnen met de bouw van een nieuwe gondelbaan. Nieuw is misschien niet helemaal het juiste woord  het is de langverwachte vervanging van de Schatzbergbahn.

Ik ski zelf ieder jaar in het prachtige skigebied rondom de Wildschonau en Alpbachtal en eigenlijk probeerde ik de dalabfahrt naar Auffach zo veel mogelijk te vermijden. De rit terug naar boven in de kleine claustrofobische aluminium gondels. Nee, niks voor mij. De oude gondelbaan bracht in 32 jaar tijd meer dan 25 miljoen mensen naar boven. Dat er een nieuwe gondelbaan moest komen is dus echt een statement en daarmee is men dit jaar voortvarend mee begonnen. Na de laatste rit in april 2017 is men begonnen met de ontmanteling van oude baan. Deze wordt trouwens verscheept en krijgt ergens in Azië een tweede leven. De drie liftstations worden praktisch volledig opnieuw gebouwd. Deels blijft de oude fundering staan maar ook hier is een flinke modernisering gaande.

De komende maanden tot het begin van het seizoen werken enkele tientallen bouwvakkers en de techneuten van liftleverancier Doppelmayr praktisch iedere dag om er voor te zorgen dat op 2 december alles op rolletjes loopt en het skiseizoen kan beginnen.

Einde aan de lange wachttijden

nieuwe skilift voor skijuwel

De nieuwe lift heeft nog een groot voordeel. De 8 persoonsgondels verdubbelen de capaciteit in één keer. Dat gaat zeker wat doen aan de lange wachtrijen in de ochtend en tijdens de piekmomenten in de schoolvakanties. Om toch wat imponerende cijfers te noemen, de gondelbaan heeft een capaciteit van 2,650 personen per uur. De gondelbaan is trouwens bijna vier kilometer lang en daarmee één van de langste banen van Oostenrijk, deze vier kilometer wordt in 13 minuten afgelegd. De nieuwe gondels zijn trouwens voorzien van een vlakke instapvloer en op de stations is gratis WIFI beschikbaar.

Skijuwel

Auffach en de Schatzbergbahn maken deel uit van het skigebied Skijuwel, een samenwerking tussen de skigebieden Alpachtal en Wildschonau. Alweer 5 jaar geleden werden door de komst van de verbindingsbaan tussen Inner Alpbach en de Schatzberg beide skigebieden met elkaar verbonden. Het skigebied behoord met 109 piste-kilometers en 45 liften tot één van de tien grootste skigebieden in Tirol.

> Meer informatie over Ski Juwel Alpbachtal Wildschonau

Alle foto’s: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

terug

Goedkoop wintersporten in Oostenrijk

Waarom is een skipas zo duur?

volgende