Hotels onderweg langs de A3 tot Erlangen

De weg naar Oostenrijk is een flink stuk rijden. Voornamelijk op de drukke Duitse autobaan en dat rijden maakt vermoeiend. De meeste vakantiegangers naar Oostenrijk nemen de beruchte autobahn A3, op deze pagina heb ik een selectie gemaakt van de beste hotels langs de A3.

De kilometers die je achter de plaatsnamen ziet staan zijn vanaf Utrecht. Dus kom je uit het noorden van Nederland tel je er 150 kilometer bij op en woon je in het zuiden van Nederland dan mag je er 100 kilometer vanaf halen.  Het zijn perfecte hotels voor een overnachting onderweg naar Oostenrijk.

Alle hotels die je hieronder aantreft, heb ik de afgelopen jaren bezocht, toch blijft het een momentopname. Wat vorig jaar uitstekend was kan dit jaar ineens van een heel ander kaliber zijn. Mocht je nu echt het gevoel hebben van joh! Dit kan niet meer en dit hotel is een plek op Alles over Oostenrijk niet waard neem dan alsjeblieft contact met ons op.  

Hotels in buurt van: 

Weibersbrunn (450 km)

In Weibersbrunn net onder Aschaffenburg lans de Autobaan A3 op ongeveer 450 kilometer van Utrecht liggen twee hele leuke hotels. 450 kilometer is nog niet zo heel ver, alleen je bent dan wel voorbij Frankfurt en dat is echt een file hotspot. Vooral op vrijdagavond tijdens de start van de vakanties kan het hier enorm druk zijn. 

Hotel Brunnenhof

Hotels langs de A3 onderweg naar Oostenrijk

Dit hotel maakt deel uit van de Best Western keten, grote ruime kamers, geluiddicht en schoon sanitair. Het restaurant op de begane grond met mooie biergarten heeft een goede kaart met veel lokale gerechten. Naast de biergarten ligt een prachtig aangelegde tuin met een kleine kapel. 

Prijs voor een kamer tussen de 80 à 100 euro incl. ontbijt. Wel reserveren tijdens de vakanties en drukke vakantieweekeinden.

 

Hotel Jägerhof

Hotel Jagerhof weibersbrunn

Het traditionele hotel is eerder een gasthof met een verfijnde keuken en zeer nette en schone kamers. Zeer vriendelijke gastheer. Direct aan de weg naar de autobaan toe. Ook dit hotel altijd reserveren, zelfs doordeweeks is het een favoriete plek.  

Alle kamers hebben gratis wifi en zijn in de landelijke stijl ingericht. Het ontbijt in Hotel Jägerhof is een mooie start voor de rit verder naar Oostenrijk. 

Geiselwind – Schlusselfeld (550 – 575 km)

Een stukje verder langs de A3 kom je voorbij Geiselwind en Schlüsselfeld, dit plaatsje herken je aan het pretpark dat je vanaf de autobaan kunt zien liggen. Rondom de twee afritten van de snelweg liggen een aantal hotels en gasthofen die zeer de moeite waard zijn.

Geiselwind ligt op 550 kilometer van Utrecht.  Dus bijna in het midden van je route  onderweg naar Oostenrijk.

Gasthaus Krone Geiselwind

Hotel krone geiselwind

Ook in het dorpscentrum van Geiselwind ligt dit gasthaus. Praktisch tegen de kerk aan. Parkeren is wel eens lastig, hier vooral als je wat aan de late kant bent. De kamers zijn klein en doen wat gedateerd aan. Het is er wel schoon en het sanitair is goed. In de stubbe kun je goed eten (wildgerechten zijn er top) 

Ontbijt is compleet en de koffie is uitstekend. Een goed plekje om te overnachten dus. 

Gasthof Stern Geiselwind

Hotel Stern Geiselwind

Midden in de dorpskern van Geiselwind ligt Hotel Stern. Vriendelijke bediening en nette schone kamers. In het restaurant kun je genieten van streekgerechten en natuurlijk mag een Beiers bier niet ontbreken. Boek dit hotel ruim van tevoren. Het is er vaak druk. Dus altijd reserveren als je van plan bent om hier vrijdag of zaterdag te overnachten. 

Het is trouwens één van de weinige hotels waar huisdieren ook zijn toegestaan. 

Autohof Strohofer

Autohof Strohofer

Ik geef meteen toe dat ik geen fan ben van een Autohof een grote plak asfalt en altijd wel een brommende koelgenerator van een vrachtwagen of een ander iets wat je nachtrust verstoord. Hier niet, Bij Strohofer liggen de kamers aan de andere kant van de parkeerplaats.

De kamers zijn groot. Het ontbijt is meer dan voldoende. Let wel goed op of er geen evenementen of concerten zijn, want dan kan ik een goede nachtrust niet garanderen. Last but not least, er is een zwembad met sauna. (en een autobahnkirche)

Gasthof Herderich

Gasthof Herderich

Het beste voor het laatst bewaard, want de familie Herderich ken ik al jaren. Een klein gasthof in een klein dorpje. Met een hele goede keuken.

De kamers zijn superschoon en de bedden liggen heerlijk. De badkamers zijn compleet en schoon. Parkeren kan aan de achterkant van het gasthof zodat je auto niet langs de doorgaande weg staat. De kamers hebben allemaal een geluiddicht rolluik aan de buitenzijde, dus van de nabijgelegen autobaan A3 hoor je niets. Geen haast bij je vertrek? Rij dan lang de Puma outlet in Elsendorf.

Op zondag- en maandagavond is het restaurant gesloten, je kunt dan wel terecht in het dorpje. Daar is ook een hele goede ijssalon en een kleine brouwerij. 

Erlangen – Nürnberg (600 km)

Ongeveer 50 kilometer na Erlangen splitst de A3 zich af en gaat verder richting Passau of over op de A9 richting München en Tirol. In Erlangen zijn wat meer hotels van de ketens te vinden. Persoonlijk niet mijn favoriete hotels, vooral de budgethotels, zijn vaak zeer spartaans ingericht en puur gefocust op snel sneller snelst.

Ibis Nuernberg – Tennenlohe

Ibis Erlangen

Een typische Ibis. Alle kamers zijn uitgerust met een stapelbed ideaal, dus voor gezinnen die het niet erg vinden om een kamer te delen met elkaar. Het is makkelijk bereikbaar en staat wel dicht op de autobaan die je trouwens niet hoort binnen. “‘s avonds is er geen receptie medewerker aanwezig, je krijgt bij late aankomst een sms met kamernummer en toegangscode. Persoonlijk niet helemaal mijn idee van een hotel.

De prijzen altijd superscherp. De prijzen liggen hier rond de € 55 voor een tweepersoonskamer exclusief eenvoudig ontbijt. 

Albertinum Hotel

Albertinum hotel Erlangen

Het Albertinum hotel ligt naast het Frauenhofer instituut. Doordeweeks altijd druk en in het weekend gewoon lekker rustig. Ook hier is ‘s avonds geen receptie aanwezig. Je kamersleutel ligt in een kluisje waar je van tevoren een code voor krijgt.

Je auto kun je in de parkeergarage onder het hotel parkeren.  De kamers zijn groot, de badkamer is riant en het ontbijt is erg compleet. In het weekend kun je hier voor een hele prettige prijs overnachten. 

Hotels langs de A3 richting Oostenrijk

Dit is mijn selectie hotels waaruit ik kies als ik weer naar Nederland of Oostenrijk rij. Ik kies altijd voor een overnachting, voor mij is het namelijk ruim 1100 kilometer rijden naar Nederland vanuit de Steiermark. Dat vind ik te veel om in één keer te doen.

Heb je nu ook een aanrader? Stuur mij dan gerust een berichtje, want ik ben altijd op zoek naar nieuwe tips.