Pretparken in Oostenrijk

Zoek je een plezierige bestemming voor het hele gezin in Oostenrijk? Deze vijf pretparken in Oostenrijk staan garant voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Elk park heeft zijn unieke charme, van wilde avonturen tot sprookjesachtige ontdekkingen. Lees verder en plan je volgende gezinsuitje naar een van deze fantastische locaties!

1. Familypark Neusiedler See

Ontdek een van de grootste pretparken in Oostenrijk, Familypark Neusiedler See, gelegen aan de oevers van het uitgestrekte Neusiedler See, ten zuidoosten van Wenen. Dit park, met een oppervlakte van 145.000 m², belooft avontuur voor iedereen. Dwaal door het sprookjesbos, verkennen de boerderij en de burcht, of ga op avontuur op het avontureneiland. De attracties variëren van een achtbaan en zweefmolen tot een reuzenglijbaan en waterattracties. Honger of dorst? Keuze genoeg van Würstelbraterei tot trattoria.

Prijzen en Openingstijden 2024:

 • Begin eind maart tot en met eind oktober: 10:00 – 18:00 uur.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: € 34,- (online, aan de kassa € 39,-) Kinderen tot 3 jaar zijn gratis.

Meer informatie op de website van Familiepark NeusiedlerSee

2. Fantasiana Erlebnispark

Welkom in Fantasiana Erlebnispark, één van de best bezochte pretparken in Oostenrijk, ten noorden van Salzburg. Dit park neemt je mee op een magische reis door acht verschillende themagedeeltes. Verken het land van vroeger, wandel door de kasteeltuin, of verlies jezelf in het paddenstoelenbos. Van het sprookjesbos Fantasiana tot de Westernstad Lucky City en het magische dorp, er is zoveel te ontdekken. Met meer dan 50 attracties, waaronder een monorail, 4D-cinema en een reuzenrad, plus diverse shows, is verveling hier praktisch onmogelijk.

Prijzen en Openingstijden 2024:

 • Half april tot en met eind oktober: 10:00 – 18:00 uur. (op sommige dagen tot 22 uur geopend)
 • Kinderen tussen 90 en 120 cm: € 23,00
 • Volwassenen en kinderen vanaf 120 cm: € 28,00

Meer informatie op de website van Fantasiana Erlebnispark

3. Familieland Pillersee – St. Jakob in Haus

In het hartverwarmende Familieland Pillersee, gelegen in St. Jakob in Haus, dichtbij Fieberbrunn wordt de adrealine op de proef gesteld op een gezonde familiaire manier. Dit park bewijst dat groot en extreem niet altijd beter is.

Met meer dan 50 afwisselende attracties is er voor iedereen wat wils. Stel je voor: je zweeft hoog in de lucht op de hoogste gezinsachtbaan van Oostenrijk of je beleeft waterpret in de unieke Wild Raft, een avontuurlijke wildwaterbaan. Voor de jongste bezoekers zijn de vliegtuigcarrousel en het piratenschip echte hoogtepunten. De kinderboerderij wacht op je met dwerggeiten, konijnen, pony’s en meer. Mocht het weer tegenzitten, geen probleem! De indoor speeltuin met de klimhal met zijn vele routes biedt genoeg uitdaging en plezier.

Prijzen en Openingstijden 2024:

 • mei tot en met oktober: 10:00 – 18:00 uur.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 130 cm: € 22,00
 • Kinderen vanaf 3 jaar tot 130 cm: € 20,00

Meer informatie op de website van Freizeitpark Familienland in Tirol

4. Kärntner Erlebnispark – Aan de Presseggersee

Stap in een wereld vol spel, plezier en ontspanning bij het Kärntner Erlebnispark, prachtig gelegen aan de noordoever van de Presseggersee, vlakbij Hermagor. Dit park is meer dan alleen attracties; het is een natuurbelevenis. Duik in een van de warmste meren van Oostenrijk, of stijg op met de Nautic Jet.

De jongere avonturiers zullen geen genoeg krijgen van de Luna Loop en de Sky Dive. Bij de toegangsprijs zijn alle attracties inbegrepen, evenals toegang tot het strand met een speciaal kindergedeelte. Maak je op voor een dag vol plezier en ontspanning!

Prijzen en Openingstijden 2024:

 • mei tot en met half september: 09:00 – 18:00 uur (weersafhankelijk)
 • Volwassenen en kinderen vanaf 110 cm: € 40,00
 • Kinderen tot 109 cm: € 40,00
 • Kinderen tot 89 cm: gratis

Meer informatie op de website van het Kärtner Erlebenispark

5. Wiener Prater

Prater Wenen - één van de oudste pretparken in Oostenrijk

Beleef een dag vol traditie en moderne sensaties in het Wiener Prater, een groot park in het hart van Wenen. Dit historische attractiepark, dat al meer dan 235 jaar bestaat, is een plek waar inwoners en toeristen samenkomen voor ontspanning en vertier. Met meer dan 250 attracties, van de klassieke draaimolen en het spookhuis tot de hoogste zweefmolen van Europa met maar liefst 117 meter, is er voor ieder wat wils. Het iconische reuzenrad biedt een onvergetelijk uitzicht over de stad en sinds 1928 rijdt de Liliputbahn parktrein door het terrein.

Prijzen en Openingstijden 2024:

 • Dagelijks geopend.
 • Gratis toegang tot het park.
 • Prijzen van attracties variëren van € 2,50 tot € 12,-.

Bereid je voor op avontuur

Elk van deze parken biedt een unieke ervaring. Of je nu op zoek bent naar spanning, ontspanning, natuur of cultuur, je vindt het in Oostenrijk. Bereid je voor op een dag vol avontuur, plezier en onvergetelijke herinneringen. En vergeet niet: deel je ervaringen met ons! Plan vandaag nog je bezoek en maak je klaar voor een onvergetelijk gezinsuitje in een van Oostenrijks beste attractieparken!

Met korting naar de pretparken in Oostenrijk?

Veel vakantieregio’s in Oostenrijk gebruiken kortingskaarten, daarmee krijg je bij veel bezienswaardigheden en pretparken in Oostenrijk een paar euro korting op de toegangsprijs. Vooral als je op pad bent met je familie kan deze korting vaak best interessant zijn.

terug

Checklist voor een vakantie in een Oostenrijks vakantiepark

Vakantiebeurs 2024 is Oostenrijk aanwezig?

volgende