Iedereen die wel eens op een Oostenrijkse piste is geweest kent het gerecht wel. Een voedzaam bord vol met gebakken aardappels, spek, en verse kruiden. Het lekkerst is de Tiroler Gröstl met een gebakken eitje boven op. Hmmm heerlijk.

Het recept is vrij makkelijk zelf te maken en alle ingredienten voor een lekkere Tiroler Gröstl zijn in Nederland makkelijk te krijgen dus je kunt de Oostenrijkse keuken redelijk snel en eenvoudig namaken in Nederland.
Het recept heeft natuurlijk ook een geschiedenis, men denkt namelijk dat het recept is ontstaan doordat koks van de Gasthofen en restaurants het eten wat overbleef na een avond koken bij elkaar gooide en van deze restjes werd dan gekookt voor het personeel van de berghutten. Vroeger bleef het personeel namelijk gewoon ‘boven op de berg’.
Het gerecht is ondertussen dusdanig populair dat zelfs diverse Oostenrijkse sterrenkoks het regelmatig op het menu zetten. De Tiroler Gröstl wordt dan natuurlijk wel op eigen wijze verfijnd.
Goed, trek gekregen? Hieronder het recept om een lekkere Tiroler Gröstl eens zelf eens te koken.
Ingredienten Tiroler Gröstl
- 600 gram iets kruimige aardappels
- 1 grote ui (liefst wit en vers)
- 1 pakje (300 gram) spek (mager en in doppelsteentjes of reepjes gesneden)
- zout en peper naar wens
- 1 theelepel majoran
- snufje paprika poeder (edelsuß)
- 2 theelepels peterselie (gehakt, liefst vers, gedroogd mag ook)
- 2 eetlepels (room)boter
- 4 eieren
Hoe maak je de lekkerste Tiroler Gröstl?
Het maken van de lekkerste Tiroler Gröstl is niet moeilijk, iedereen met een beetje keukenervaring en met een mes kan omgaan kan dit lekkere Oostenrijkse recept maken.

Totale benodigde tijd:
1
Hour
30
Minutes
Dingen nodig?