Alpbachtal - onderdeel van een skijuweel

Alpbachtal

Skijuwel

Verscholen in Tirol vlakbij Kuffstein en Achensee ligt het Alpbachtal. Het prachtige skigebied doet zich gemoedelijk aan. De prijzen zijn absoluut redelijk te noemen en zijn prettig voor ieders portemonnee. Het skigebied bestaat uit twee skigebieden; De Wiedersberger Horn (Alpbach) en de Reither Kogel (Reith in Alpbach) De gebieden zijn helaas niet met elkaar verbonden. Er rijdt wel een skibus tussen de twee gebieden.

Skijuwel

Skigebied Alpbachtal in Tirol

Het skigebied Alpbachtal maakt sinds 2014 deel uit van het skigebied Skijuwel, een samenvoeging van Alpbachtal met het skigebied Wildschonau aan de andere kant van de bergkam. Dankzij een moderne 8-persoons gondellift wordt je vanuit Inneralpbach snel naar de Wildschonau gebracht.

Het grootste skigebied ligt rondom de Wiedersberger Horn, diverse afdalingen voor zowel beginners als gevorderden. Naast de diverse geprepareerde pistes is er ook een skiroute, een leuke afwisseling voor de meer ervaren skiër.

Beginnende skiërs zijn het beste af in het dorp Reith bij de Reither Kogel, het skigebied daar is klein en eenvoudig. Voor de kinderen zijn er zowel in Reith als in Alpbach diverse mogelijkheden om het skiën onder de knie te krijgen.

Accommodatie/uitgaan

Skigebied skijuwelHet grote aanbod aan pensionnetjes en appartementen verhuur maken het gebied zeer interessant voor gezinnen met kinderen. De prijzen voor een overnachting zijn zelfs in het hoogseizoen zeer betaalbaar.

Het gebied blinkt niet uit in Après ski. Voor avondeten is er voor ieder wat wils, er wordt voornamelijk Tirols gekookt. Maar het kleine dorp heeft ook twee fantastische pizzeria’s.

Iedereen in Alpbach spreekt over de Zotterhof, dit zeer kleine restaurantje (reserveren niet mogelijk) biedt de traditionele keuken uit de regio is beroemd en berucht om haar “Loffelmilch. (met gevaarlijk veel alcohol)

Algemene informatie

Overzicht

Sleeplift(en): 13
Stoeltjeslift(en): 5
Cabinelift(en): 3
Babylift(en): 4

Pistes

blauw (L): 15 km
rood (M): 34 km
Zwart (Z): 5 km
Totaal: 54 km

Skischolen

Skischule Alpbach-Inneralpbach
Ski- und Snowboardschule Alpbach Aktiv
Skischule Reith im Alpbachtal