Serfaus Fiss Ladis

Het skigebied rond de drie dorpen van Serfaus Fiss Ladis, mag rekenen op een ongekende populariteit onder de gezinnen.  het gevarieerde gebied heeft goede voorzieningen voor de  kinderen en de hotels en appartementen hebben een sterke focus op gezinsvakanties.

Het skigebied

Dicht tegen de grens met Zwitserland ligt het prachtige skigebied met meer dan 212 kilometers aan pistes. Waarvan: 47 kilometer blauwe pistes, 121 kilometer rood en 28 kilometer zwarte pistes. Daarnaast is er ook een gebied om te freeriden van ongeveer 16 kilometer en 68 liften brengen je naar de mooiste pistes van het  gebied.   Deze zijn onderverdeeld in 11 sleepliften, 16 stoeltjesliften, 11 gondelbanen en 1 skitrein.

Serfaus

Het grootste dorp van het skigebied is Serfaus, het autovrije centrum is gezellig en heeft nog de typische Tiroller dorpssfeer. Het dorp staat bekend als familiebestemming, Tijdens de vakantieperiodes zijn skilessen dan ook mogelijk in het Nederlands zodat de kinderen zich snel thuis en op hun gemak voelen op de mooie pistes.

Fiss

Charmant, compact, en traditioneel met deze drie woorden kun je Fiss het beste beschrijven. Diverse accommodaties zijn direct verbonden aan de piste, ideaal want je kunt praktisch direct de skikelder in skiën. De Après-ski in Fiss, dat zit wel goed. Maar eerst skiën natuurlijk en dat kan hier goed, of je nu een beginner bent of een gevorderde skiër. In Fiss ga je je absoluut vermaken.

Ladis

De laatste plaats van het trio en zeker niet de minste. (dat zijn ze alle drie trouwens niet) Ondanks dat het in Ladis een stuk rustiger is dan in de andere twee dorpen. Het prachtige Schloss Laudeck waakt nog over het karakter van het dorp. Ladis is trouwens een kuuroord waardoor er veel aandacht wordt besteed aan schone zuivere lucht.

Kom je alleen om te wintersporten en is de après-ski voor jou bijzaak? Dan is Ladis de beste optie van de drie dorpen.