Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

Wilder Kaiser

Het Skigebied Wilder Kaiser – Brixental

De Kitzbüheler bergen vormen het hart van het skigebied,  prachtige pistes, en machtigmooie afdalingen staan op het visitekaartje van dit grootste skigebied in Oostenrijk. De afdalingen bieden waanzinnige uitzichten over de bergtopen van de Kitzbüheler Alpen.

Familie skigebied bij uitstek

De bergen verliezen in dit gedeelte van de Alpen de scherpe kantjes, de bergen krijgen meer het fijne karakter van een heuvel en dat zorgt er voor dat de meeste pistes in het skigebied Wilder Kaiser van het kaliber blauw en rood zijn. Uitermate vriendelijk dus voor beginnende skiërs en kinderen. Voor de kinderen zijn er zelfs eigen pistes met liften speciaal voor de allerkleinste wintersporters.

Over liften gesproken, het skigebied Wilder Kaiser is uitgerust met uitstekende en moderne liften en gondels. 90 liften en meer dan 280 kilometer aan wintersport plezier staat u te wachten in de Wilder Kaiser. Daarnaast zijn er meer dan 77 restaurants, cafés en andere gelegenheden om eventjes te relaxen. De meeste van deze “huten”  zijn authentiek, typische oude Tiroler boerderijen waar nog traditioneel gekookt wordt en waar voornamelijk huisgemaakte lekkernijen op de menu-kaart staan.

Terug naar de pistes, de 280 kilometer laat zich zoals gezegd voornamelijk verdelen onder rood en blauw. 134 kilometer piste is blauw en 129 kilometer wordt geclassificeerd als rood. de overige 17 kilometer is dus voor de gevorderde wintersporter in de zwarte kleur geclassificeerd.

De dorpen van de Wilder Kaiser

Het skigebied bestaat uit negen dorpen, de bekendste dorpen zijn Ellmau,  Westendorf, Söll, Scheffau en Hopfgarten.

Westendorf

Ik ken maar weinig skidorpen waarbij het aandeel Nederlanders zo hoog is als in Westendorf, Het dorp veranderd vooral tijdens het hoogseizoen in een stukje Nederland maar dan in Tirol. Werkelijk alles is dan Nederlands, dat moet je dus wel leuk vinden.

Ellmau

Rondom een lief en traditioneel kerkje ligt midden in het Skiwelt Wilder Kaiser het dorp Ellmau. Absoluut perfecte ski voorzieningen en de après-ski, daarover kun je boeken vol schrijven, maar wat in Ellmau gebeurt, dat blijft in Ellmau.

Söll

Het autovrije centrum van Söll is het eerste wat opvalt, natuurlijk zie je dan ook den opvallend mooi en origineel beschilderde woningen in het centrum. Erg mooi om te zien en dat geeft het dorp echt wat authentieks. Het dorp is gericht op de Engelse wintersporter, dus ook de Après-ski is ingericht op deze doelgroep.

Brixen im Thale

Naast het onder Nederlanders immens populaire Westendorf ligt het langgerekte dorp Brixem im Thale. Het dorp richt zich voornamelijk op gezinnen gezien het aanbod aan accommodaties. In het dorp zelf zijn vier goede afdalingen voor wintersporters van alle niveaus. De Skischolen in Brixem zijn gericht op de Nederlandse bezoeker en hebben veel Nederlandstalige skileraren in dienst.

Hoe kom je in de Skiwelt Wilder Kaiser – Brixental

De Skiwelt Wilder Kaiser is centraal gelegen in Tirol tussen Kufstein en Kitzbühel, de luchthaven van München, Salzburg, en Innsbruck liggen op ongeveer een uur rijden van het skigebied.  Ook de trein is een goed alternatief.

Met de auto

Vanaf Utrecht is het skigebied het snelst te bereiken via München, via de A8 en de A93 richting Kufstein, Neem dan de afrit Kustein süd, en vervolg de route richting St. Johann in Tirol en dan richting de plaats van je accommodatie.

Met de trein

Neem een hogesnelheidstrein naar München, er is een verbinding tussen Munchen en kufstein welke wordt aangeboden door de Deutsche bahn.  Tijdens het wintersport seizoen rijdt er ook een speciale wintersporttrein, deze stopt in het plaatsje Wörgl. Vanaf het station rijden dagelijks bussen  naar de Söll, Schaffau, Ellmau, en Going.

Vliegen naar Wilder Kaiser

Vliegen is van alle opties de snelste, je kunt kiezen uit drie vliegvelden, Innsbruck en Salzburg liggen ieder op ongeveer een uur van de Skiwelt Wilder Kaiser, München is een betaalbaar alternatief en wordt door Lufthansa en KLM meerdere keren per dag aangevlogen. De reistijd vanaf München is ongeveer 1,5 uur. (120 km)

Meer informatie:

website: www.wilderkaiser.info