Stubaital gletsjer skigebied

Vlak onder de rook van Innsbruck ligt de Stubaier Gletscher, je kunt hier bijna het hele jaar wintersporten, alleen tijdens de hoogzomer (juli tot september) is het skigebied eventjes gesloten.  Woon of verblijf je in Innsbruck dan is het gebied zeer gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Samen met de de Gletsjer, de Schlick 2000 en de Elferlifte vormt het een groot skigebied rondom het Stubaital.  Door de gunstige ligging en de klimatologische eigenschappen van de regio is het gebied erg sneeuwzeker.  De gletsjer is met 700 hectare dan ook het grootste gletsjer skigebied van Europa.

Het skigebied ligt ten midden van de Stubaier alpen, en wordt omsloten door een aantal drieduizenders, een mooi woord voor bergen met een hoogte boven de 3.000 meter. De Wildspitze is met 3341 meter de hoogste.

Het skigebied

Het Stubaital bestaat dus uit vier verschillende skigebieden. Met de speciale super Skipas krijg je toegang tot alle skigebieden in het Stubaital.  De skigebieden worden door skibussen met elkaar verbonden, het is wel belangrijk dat je de bustijden goed in de gaten houd.

Schlick 2000

Het meest sneeuwzekere en het meest complete aanbod treft je aan in Fulpmes bij de Schlick 2000, dankzij de ligging en de goede variatie aan pistes is dit gebied uitstekend geschikt voor gezinnen.  Ben je een ervaren skier dan ben je waarschijnlijk snel uitgekeken in dit gebied.  Vanuit Fulpmes brengt de 6 persoonsgondel je naar boven, de overige stoeltjes- en slip liften zorgen op de pistes voor het transport naar boven.  de 8 blauwe pistes zijn ideaal voor beginners en de jongste wintersporters en de 6 rode pistes zorgen voor meer uitdaging en vragen wat meer ervaring.  De 2 zwarte pistes in Schlick 2000 zijn voor de echt ervaren wintersporters.

Elferlifte

Bij het dorpje Neustift ligt een klein skigebiedje, de Elferlifte, de drie afdalingen zijn niet heel bijzonder maar het is wel een heel leuk en knus skigebied om een dagje te wintersporten. Sluit de dag af op de rodelbaan. Daar zijn er twee van in Neustift.

Serles

Het skigebied Serles ligt bij het authentieke dorpje Mieders in het Stubaital, massatoerisme is hier weggebleven en het is een ideale bestemming voor families met kinderen. Het skigebied leent zich goed voor families en beginnende skiërs.  Het skigebied heeft een gondelbaan en 3 sleepliften, rondom het gebied ligt een langlaufloipe van ongeveer 5 kilometer.

Hoe kom je in het Stubaital

Het Stubaital ligt ideaal ten opzichte van Innsbruck, het is dus snel te bereiken met de auto, het vliegtuig en de trein. Innsbruck heeft een eigen luchthaven met een directe verbinding tussen Amstedam, Rotterdam en Eindhoven.

Met de auto

Stubaital is snel via de autobahn in Duitsland en Oostenrijk (vignet) te bereiken, via München  of via de Fernpaß is de snelste optie. Vanaf Utrecht is het ongeveer 920 kilometer rijden.

Met het vliegtuig

Innsbruck beschikt over een luchthaven, Transavia vliegt tijdens de wintermaanden dagelijks meerdere keren per dag vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam-Den Haag naar de hoofdstad van Tirol.  Easyjet vliegt ook naar Innsbruck vanaf Eindhoven, echter niet dagelijks.  Vanaf de luchthaven tijden bussen richting het Stubaital.

Met de trein

Vanuit Nederland tijden diverse internationale treinen naar München, vanaf daar is er een directe verbinding met Innsbruck. en vandaar kun je met de bus weer verder het Stubaital in.  tijdens de wintermaanden rijdt er ook een speciale wintersporttrein.  Meer informatie over de trein op de website van NS-international