Skipassen worden duurder

Het is een tendens dat skipassen jaarlijks duurder worden, een tendens die niet te stoppen is. Gezien de vele investeringen die door de wintersport gebieden worden gedaan in het maken van kunstmatige sneeuw, het steeds beter maken van de sneeuw-kanonen maar ook de investeringen in de moderne liften moet ergens vandaag komen.

Een Oostenrijks consumenten magazine heeft dit jaar de prijzen van de skipassen vergelijken met de voorgaande jaren, en voor het eerst in de geschiedenis zijn er 5 skigebieden in Oostenrijk met een dagpas die duurder is dan 50 euro

Kitzbühel, Ischgl, Saalbach-Fieberbrunn en Sölden vragen dit jaar 51 euro voor een dagkaart,  een skipas in het Zillertal 3000 gebied mag weg voor 50 euro per dag.

Over een periode van 10 jaar is dit een stijging van meer dan 45%  volgens de consumenten organisatie en dat laat zich slecht verkopen tegen de inflatie van 23,9% gemeten over de 10 jaar.

De organisatie van bergbahnen in Oesterreich beargumenteert de prijs verhoging met investeringen in de toekomst van de wintersport en het toerisme.

Goedkoop skiën

Wie goedkoop wil skiën kan terecht in de Steiermark, in het skigebiedje Wenigzell kost een dagkaart slechts € 19,50 en rondom de Frauenalpe in Murau is de wintersporter al voor € 24 onderweg. Of je deze skigebieden kan vergelijken met de grote skigebieden in Tirol is niet meegenomen in het onderzoek. echter als je de prijs omrekent naar kilometers aan pistes dan zijn de dure skigebieden nog steeds zeer prijs gunstig ten opzichte van de kleinere gebieden

 

terug

Kerstmarkten in Salzburg

Schnaps typisch Oostenrijks

volgende