Therme Amade in Altenmarkt im Pongau

In Oostenrijk tref je veel plekken grote Wellness complexen aan. Vaak liggen deze resorts in grote skigebieden of andere toeristische gebieden. Zo ook de Therme Amade in Altenmarkt. Het is een echte familie thermen waar jong en oud kan genieten van het thermale water, de glijbanen en de tientallen voorzieningen voor een dag vol badplezier.

Zwemplezier en meerdere zwembaden

Therme Amade in Oostenrijk

De Erlebnis-Therme Amadé biedt met een totale wateroppervlakte van ca. 1.300 m2 verschillende baden met verschillende zoutgehaltes. Elk zwembad heeft zijn eigen hoogtepunten, zoals het 25 meter lange sportbad met een vijf meter hoge waterklim-muur en een duiktoren van 3 meter. Laten we ook het golfslagbad in het hart van het complex niet vergeten. Ieder uur kun je hier de wilde golven trotseren.

De amethist binnen- en buitenzwembaden hebben een wildwaterstroming, bubbelbanken en een heerlijke massagedouche voor je nek en rug. Tussendoor kun je ontspannen in de ontspannings- en bergkristalbaden rondom en in het thermen complex.

Glijplezier voor jong en oud

Therme Amade in Oostenrijk

Een bijzonder hoogtepunt voor jong en oud zijn de unieke glijbanen die zich door de Erlebnis-Therme Amadé slingeren. Een paradijs voor wie op zoek is naar die speciale adrenalinekick. Oostenrijks enige looping glijbaan genaamd “Anaconda” is echt een highlight voorop je bucketlist. De glijbaan is compleet met countdown en een unieke raketlancering. Niet minder spectaculair zijn de Python trechterglijbaan en de Black Mamba tunnelglijbaan.

Sauna’s en Wellness voorzieningen

Sauna Therme Amade in Oostenrijk

Het Wellness gebied van de Therme Amade is één van de grootste van Oostenrijk. In de saunawereld wordt de Finse traditie beleefd en gevierd. Er zijn in totaal vijf sauna’s een stoombad en een turkse hamam in de Therme Amade. De zoute ontspanningsruimte op de bovenste verdieping van Erlebnis-Therme Amadé is de ideale plek voor rustige momenten en om nieuwe energie op te doen. Honderden zoutstenen zijn in deze ruimte gebruikt en geven de plek een bijzondere sfeer. Bovendien kunt u in een rustige sfeer genieten van een uitzicht op de omringende bergen van de Pongau.

Dagelijks zijn er meerdere opgietingen in de Sauna’s. Allemaal met een thema en een stukje entertainment van één van de Saunameesters. Een hele belevenis en absoluut een aanrader om mee te maken. Wie wil afkoelen kan dat doen in het bad met ijswater, voor de echte diehards is er een ijsmachine aanwezig. In de wintermaanden kun je trouwens heerlijk afkoelen in de sneeuw.

Het wellness gebied van de Therme Amade is een 100% naakt gebied. Hier zijn in tegenstelling tot veel Nederlandse Wellness centers geen speciale badpak dagen. Ook het zwemmen in het grote buitenbad is naakt. Het personeel deelt trouwens speciale stickers uit voor je mobieltje waarmee je de camera’s kunt afplakken. zonder deze sticker mag je de mobiel niet gebruiken in het wellness gedeelte.

Algemene informatie Therme Amadé

Adres:
Thermenplatz 1
A-5541 Altenmarkt im Pongau
Telefoon: +43 6452 20 888
Website: www.thermeamade.at

Voorzieningen:
– Gratis parkeren
– Handdoek en badjas verhuur
– Restaurant/Bistro
– Ligstoelen

Tips:

Het kan in de wintermaanden bij slechte weersomstandigheden erg druk zijn, op de website kun je dan zien of er nog wel plek is. Het voorkomt teleurstellingen bij de kinderen als bij de kassa blijkt dat het bad vol is.

Er zijn kluisjes aanwezig, deze gaan met een muntstuk van een euro of je toegangskaart op slot. Zorg dus dat je een paar euromunten bij je hebt.