Met het vliegtuig naar Oostenrijk

Heb je een vakantie of een stedentrip in Oostenrijk in het verschiet liggen? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig alles te organiseren en te regelen. De reis naar Oostenrijk is hier uiteraard onderdeel van. Misschien ben je een rit met de auto aan het overwegen, wat vaak voor de hand ligt. Een vliegreis kan echter ook een interessante optie zijn.

Vanuit Nederland vertrekken namelijk goedkope vluchten richting de Oostenrijkse luchthavens. Op zowel de kosten als de reistijd kan bespaard worden, mits alles goed gepland wordt. In dit artikel vertellen we meer over een vliegreis naar Oostenrijk, van de mogelijkheden tot tips die op de plaats van bestemming van pas kunnen komen.

Vliegvelden in Oostenrijk

Er zijn zes commerciële luchthavens te vinden in Oostenrijk; Wenen Airport, Innsbruck Airport, Salzburg Airport, Graz Airport, Linz Airport en Klagenfurt Airport. Op vier van deze zes luchthavens wordt rechtstreeks gevlogen. Vanuit Nederland en België zijn de luchthavens van Wenen, Innsbruck, Salzburg en Graz met een direct en snelle vlucht te bereiken.

Vanaf deze luchthavens is het eenvoudig de plaats van bestemming te bereiken per bus, trein, shuttle of huurauto. Op de luchthavens zijn veel mogelijkheden betreft het openbaar vervoer en ook een auto huren kan direct gedaan worden op de luchthavens zelf.

Een huurauto en shuttle kunnen online al geboekt worden en ook informatie over het openbaar vervoer is gemakkelijk te vinden. Het is aan te raden de ÖBB app te downloaden in Oostenrijk. Dit is te vergelijken met de 9292-OV app die we in Nederland gebruiken.

Vliegen vanuit Nederland

Vanuit Nederland zijn vluchten beschikbaar vanaf drie verschillende luchthavens; Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport. Alle drie de luchthavens bieden bijna het hele jaar door goedkope vluchten aan naar de Oostenrijke vliegvelden.

Wanneer je op zoek bent naar een parkeerplaats bij een van deze vliegvelden dan kun je terecht bij Vliegen en Parkeren. De mogelijkheden voor bijvoorbeeld het Schiphol lang parkeren  kunnen online vergeleken worden en een parkeerplaats kan direct online gereserveerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld een plaatsje bij P3 Schiphol al vooraf online reserveren en voorbereid op reis gaan.

KLM

De KLM biedt vanuit Schiphol het hele jaar door, meerdere malen per dag, vluchten aan naar Wenen Airport en Graz Airport. In het geval van Graz Airport wordt er alleen op zaterdagen niet gevlogen.

Via de website van de KLM of een online vergelijker kunnen de mogelijkheden eenvoudig vergeleken en geboekt worden.

Transavia

Ook Transavia biedt vluchten aan naar de Oostenrijkse vliegvelden. Vanaf Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport kunnen vluchten geboekt worden naar Innsbruck Airport en Salzburg Airport.

Het is raadzaam de verschillende Nederlandse luchthavens te vergelijken wanneer je op zoek bent naar tickets. Misschien is de ene luchthaven weer net wat voordeliger dan de anderen.

Austrian Airlines

In Oostenrijk is Austrian Airlines, de nationale Oostenrijkse luchtvaartmaatschappij, uiteraard een van de grootste aanbieders van binnenlandse of uitgaande vluchten. Vanuit Nederland biedt de luchtvaartmaatschappij vluchten aan vanaf Schiphol richting Wenen Airport.

Deze vluchten worden dagelijks aangeboden en vanuit Wenen kun je met Austrian Airlines verder vliegen naar bijvoorbeeld Graz, Klagenfurt en Innsbruck. Salzburg is echter tegenwoordig vanuit Wenen sneller met de trein bereikbaar.

Heb jij een tripje naar Wenen geboekt? Bekijk dan ons overzicht van de mooiste een leukste bezienswaardigheden Wenen.

Easyjet

De luchtvaartmaatschappij heeft vrij recent ook vluchten richting Oostenrijk toegevoegd in het aanbod, enkel vanuit Schiphol Airport. De luchthaven van Innsbruck is tweemaal per week te bereiken. De luchthaven van Wenen is het hele jaar door bijna dagelijks bereikbaar. Tot slot is ook de luchthaven van Salzburg bereikbaar, deze vluchten worden alleen maar tijdens de wintermaanden op zaterdagen aangeboden.

Vliegen vanuit België

Mocht je in het zuiden van Nederland wonen, dicht op de Belgische grens, dan is een vlucht vanuit België misschien ook een interessante optie. Vanaf Brussel Zaventem Airport en Antwerpen Airport zijn verschillende Oostenrijkse vliegvelden bereikbaar.

Brussels Airlines

De luchthaven van de hoofdstad van België biedt de meeste vluchten aan richting Oostenrijk. Het is dan ook niet vreemd dat Brussels Airlines ook vluchten aanbiedt. De luchtvaartmaatschappij biedt het hele jaar door en meerdere keren per dag vluchten aan vanaf Brussel Airport naar Wenen Airport.

Transavia

Het welbekende Transavia biedt ook vanuit België vluchten aan naar Oostenrijk, in dit geval vanaf Brussel Airport naar Innsbruck Airport. De vluchten zijn voornamelijk bedoeld om je naar je wintersportbestemming, zoals Tirol, te brengen en worden dus alleen tijdens de wintermaanden aangeboden.

TUIfly

Ook de vluchten van TUIfly zijn voornamelijk gericht op wintersporters en worden ook in dit geval dus alleen tijdens de wintermaanden aangeboden. De vluchten vertrekken vanaf het kleine Antwerpen Airport en landen op Innsbruck Airport.

Austrian Airlines

Ook Austrian Airlines is actief op zowel Nederlandse als Belgische luchthavens. Vanaf Brussel Airport zijn vluchten beschikbaar naar Wenen Airport, vanuit waar er makkelijk doorgevlogen kan worden naar Innsbruck, Graz, Linz en Klagenfurt.

terug

De beste route naar Oostenrijk (2024)

Graz: Schlossbergbahn rijdt weer

volgende