Vakantiewoning in Tirol

Een vakantiewoning in Tirol huren is voor een langere vakantie en vooral voor gezinnen ideaal. Je krijgt meer ruimte meer comfort en bent niet afhankelijk van de hotel keuken. De meeste vakantiewoningen beschikken namelijk over een eigen keuken.

De meeste vakantiewoningen worden in Tirol door particulieren verhuurd, het kunnen losse huizen zijn in een dorp maar ook appartementen welke onderdeel uit maken van een groter woonhuis wat door een eigenaar is opgesplitst. Vaak heb je wel een eigen opgang naar je verblijf.

Bij het kiezen van een vakantiewoning in een wintersportgebied is het handig om rekening te houden met de ligging, een huisje moet namelijk niet te ver van de skiliften liggen, anders kun je iedere dag met je eigen vervoer naar de skilift en dat kan wel eens lastig zijn als het bijvoorbeeld gesneeuwd heeft of als je graag een borreltje drinkt tijdens de aprés ski.

Er zijn diverse aanbieders van vakantiehuizen en appartementen in Oostenrijk, de bekendste zijn onder andere Belvilla waar particulieren hun aanbod kunnen plaatsen. Verder is Wimdu in Oostenrijk ook erg populair, Wimdu kun je vergelijken met AirBnB.

Accommodatie voor grote groepen

Ga je met een vrienden groep of een grote familie op vakantie? In Tirol kun je echt genieten van een eigen chalet.  Er zijn zelfs appartementen en chalets beschikbaar voor groepen tot 24 personen. Ga je voor super-de-luxe dan kun je zelfs kiezen voor een chalet met catering. Waarbij een medewerker van een organisatie dagelijks kookt, zorgt voor het ontbijt en de huishouding doet.