Wenen leefbaarste stad ter wereld

De hoofdstad van Oostenrijk, Wenen is door het magazine “the Economist” weer uitgekozen tot meest leefbare stad ter wereld. De stad had de eer ook in 2018 en 2019 echter in de 2020 en 2021 ging Auckland in Nieuw-Zeeland er met de eer vandoor. In 2021 stond Wenen net buiten de top 10 op de twaalfde plek in de ranking.

De ranglijst wordt ieder jaar opnieuw samengesteld door de redactie van het tijdschrift. De stad krijgt vooral veel credit vanwege het hoge niveau van onderwijs, de uitstekende medische voorzieningen die praktisch voor alle inwoners van de stad toegankelijk zijn.

Ook roemt de redactie van the Economist de kwaliteit van de infrastructuur en dan vooral het goede netwerk van trams, metro’s en bussen. Verder keek de analyse afdeling van het magazine ook naar de criminaliteit, politieke stabiliteit en de culturele voorzieningen in de stad. In totaal zijn er 30 normen waarmee de scores worden bepaald.

Amsterdam net nog in de top 10

in de lange lijst met wereldsteden staan zes europese steden in de top 10, op nummer 2 staat het Deense Kopenhagen en op plek 3 het Zwitserse Zürich. Amsterdam komt dit jaar terecht op de negende plek. Net na Toronto en Melbourne. Auckland de stad die vorig jaar de top 10 aanvoerde, viel 33 plekken terug. Voornamelijk door de strenge maatregelen rondom corona op het moment van het onderzoek. Wat op zich best opvallend is gezien de eveneens strenge corona maatregelen die toen ook in Wenen van toepassing waren.

terug

Graz: Schlossbergbahn rijdt weer

Nieuwe skilift in Alpbach

volgende