10 tips voor de F1 Oostenrijk 2024

Dit jaar is de F1 Oostenrijk 2024 al maanden vooraf uitverkocht. Meer dan 350.000 F1 fans gaan in het weekend van 28 juni tot 30 juni uit hun dak. Of je nu een fan bent van Max Verstappen, Fernando Alonso of van Sergio Perez. Het maakt tijdens dit racespektakel helemaal niets uit. Het is één groot feest en dat 3 dagen lang.

Om het spektakel optimaal te beleven hebben we enkele tips voor je opgeschreven.

1. Neem je pinpas mee

Op het terrein wordt natuurlijk voor een natje en een droogje gezorgd. De prijzen voor bier, frisdrank en iets eten zijn in verhouding redelijk te doen. Maar je kunt alleen met je bankpas betalen. Het hele terrein is “Barlos” zoals de Oostenrijkers het noemen. Zelfs een kop koffie betaal je met je pinpas.

2. Draag stevige schoenen

Goede schoenen mee naar de F1 in Oostenrijk

Ga niet op je slippertjes of sandalen naar het circuit. Voor sommige zitplekken moet je een aardig stukje lopen. Dat zijn niet altijd strak geasfalteerde wegen, maar ook puinwegen en soms loop je gewoon door het weiland. Goed schoeisel is echt een aanrader.

3. Neem zonnebrandcrème en een petje mee

De Oostenrijkse zon is juli op zijn sterkst. Dus smeer je goed in hou je koppie koel. Oranje is tijdens het F1-weekend in Oostenrijk een belangrijke kleur en maak daar dus geen rood van. De meeste tribunes zijn niet overdekt dus de zon heeft vrij spel op je hoofd. Een zonnebril kan trouwens ook geen kwaad. Kom je vroeg dan kan een warm jasje ook geen kwaad.

Zoek je nog accommodatie tijdens de F1 Oostenrijk 2024?

Dan wordt het heel goed zoeken en hou rekening met pittige prijzen. De meeste hotels in de omgeving van Spielberg zijn al maanden volgeboekt.

In Graz zijn nog hotelkamers beschikbaar. Voor een overzicht met hotels waar nog kamers vrij zijn kijk je op booking.com

4. Kom op tijd!

Iedereen wil ruim voor de race binnen de poorten van het circuit zijn. Rondom de Red-Bull ring in Spielberg liggen dan ook duizenden parkeerplaatsen. Alleen is de infrastructuur van Spielberg niet berekend op de grote hoeveel auto’s die in een korte tijd naar het dorpje in de Steiermark komt. Volg dus altijd de aanwijzingen op van de verkeersregelaars en de politie. Volg de kleurcodes die op je ticket staan voor de beste parkeerplekken.

5. Check de weersvoorspellingen voor vertrek

F1 in Spielberg Oostenrijk

Wees goed voorbereid, de F1 wordt ook tijdens regen verreden dus neem een regenjas mee als de weersvoorspellingen voor Spielberg regen verwachten. Laat je paraplu thuis, dat vinden ze op de tribunes niet zo leuk.

6. Neem het openbaar vervoer

Neem het openbaar vervoer naar de F1

Tijdens het F1-weekend worden er door de Oostenrijkse spoorwegen extra treinen ingezet en rijden er extra bussen. De organisatie van de F1 races in Oostenrijk zet ook speciale bussen in die vanuit alle uithoeken van Oostenrijk naar Spielberg tijden. De kosten voor deze bussen zijn zeer redelijk en vaak goedkoper dan met je eigen auto en de parkeerkosten.

Reis je met de trein? Dan stap je uit op het station Knittelfeld, van daar rijden Shuttlebussen naar het circuit. Heb je accommodatie geboekt in de Steiermark? Koop dan bij de automaat een Styria Freizeit ticket. Daarmee reis je de hele dag voor 11 euro.

7. Koop je souvenir T-shirt niet na de race

Na de race wil iedereen namelijk tegelijkertijd bij de merchandise stands een T-shirt als aandenken aan de race kopen. Het is dan ongekend druk en er ontstaan wachttijden. Voor de grote belangrijke race is het veel rustiger en kun je op je gemak een souvenir of een fan T-shirt kopen van je favoriete coureur of team.

8. Drink niet te veel

Het is een inkoppertje, maar het is verbazend om te zien hoeveel mensen al voor de race zoveel gedronken hebben dat tijdens het hoogtepunt van de dag al liggen te slapen. Vooral in combinatie met veel zon en te weinig eten is alcohol funest tijden s zo’n evenement.

9. Laat je vuurwerk en rookbomen thuis

Het is natuurlijk supergaaf om je hele tribune oranje te kleuren. Maar doe dat niet met de rookbomen. Het circuit van Spielberg waar de grote prijs van Oostenrijk wordt verreden ligt in een dal. Het is normaal gesproken windstil dus de rook blijft verhoudingsgewijs zeer lang hangen. In 2022 miste de bezoekers van de Oranje tribune door de grote hoeveelheid rook zeker de eerste 10 minuten van de race. Fakkels hebben trouwens helemaal niets te zoeken op de tribunes. Deze worden door de security mensen dan ook gelijk afgepakt en krijgen een waterbad.

rookbomen tijdens de F1 in Oostenrijk

10. Neem je goede humeur en gedrag mee

De laatste jaren lieten de fans van de F1 in Spielberg zich niet van de beste kant zien. Er werd op en om het circuit na de race ontzettend veel gesloopt en vernield. Vernielingen die nergens voor nodig waren. Vernielingen die veel geld kosten en helaas ook de fans een slechte naam geven. Laten we er in 2023 weer een feestje van maken.

terug

Traunsee: dit moet je doen

Hundertwasser in Oostenrijk

volgende