AREA 47 – Adrenaline en zomer plezier

Het grootste waterpark van Oostenrijk ligt in het Ötztal, een omgeving bekend vanwege de prachtige natuur, de mooie wandel- en mountainbike routes. Op maar 50 kilometer van Innsbruck. Het Ötztal is ook de plek waar je Area 47 kunt vinden. Dit waterpark zorgt voor fun en verkoeling in de Oostenrijkse zomermaanden.

Wat kun je doen in Area 47

Natuur en hightech komen bal bij de ingang van het Ötztal samen met een flinke dosis plezier. Op een terrein met een oppervlakte van 9,5 hectare, precies gelegen op de 47e breedtegraad op aarde, opende AREA 47 in 2011 een spannend universum voor adrenaline verslaafden en avonturiers van alle leeftijden. Outdoor-actie op het land of in het water, avontuurlijke gastronomie en maar liefst 30 zomerpretsporten wachten erop om uitgeprobeerd te worden. Als je graag in beweging bent, ben je hier aan het juiste adres.

Neem wel je zwemspullen mee want de meeste activiteiten staan in het teken van watersport.

Area 47 gezinsvriendelijk?

Area 47 is niet echt geschikt voor hele jonge kinderen, de meeste attracties zijn toegankelijk vanaf 6 jaar en ouder. Verder dien je voor activiteiten wel begeleiding te hebben.

Watersporten en nog eens watersporten

In jun i 2016 werd de eerste wakeboard baan van west-Oostenrijk geopend. Op een eigen meer van ruim 19.000 m2 met een kabelbaan om te wakeboarden van 420 meter lang is uniek te noemen. Verder kun je in het park van de tientallen glijbanen af, kun je er raften, kajakken en is er een flying fox. Wie geen problemen heeft met hoogtes kan klimmen in de klimtoren of gaat mee met één van de klettersteig (via feratta) Touren die tijdens de zomermaanden dagelijks worden aangeboden (afhankelijk van het weer)

Glijbanen area 47

De water-AREA van Area 47 leent zich voor blobbing – De Blob is een reusachtig springkussen waar je van grote hoogte inspringt. Enkele seconden later zweef je dankzij het katapulteffect van de Blob meters hoog door de lucht en landt je in het verkoelende water van het meer.

De toren met glijbanen is ook spectaculair, de snelste glijbaan van Europa en enkele innovatieve glijbanen met lanceerfunctie. We waren in ieder geval onder de indruk. Alle glijbanen zijn trouwens in de prijs inbegrepen. Het zwemgedeelte is niet geschikt voor al te jonge kinderen. Bovendien is het een zwemmeer wat wordt gevoed door water in de Ötztaler Ache en direct uit de bergen komt en dus niet wordt verwarmd.

Bungee jumped en Valley Swing

Bungee jumpen Oostenrijk Area 47

In Nieuw-Zeeland werd het uitgevonden en de Oostenrijkers hadden toevallig nog een hoge brug over waarbij men dacht: “Wat ze daar in Nieuw-Zeeland kunnen. Kunnen wij ook”. Vanaf de 94 meter hoge Benni Raich brucke spring je aan een dikke kabel van elastiek in het diepe.

Nieuw is de Valley Swing. Een stapje verder dan Bungy Jumpen. Je springt weer 94 meter in het diepe en maakt een vrije val van 45 meter. Alleen nu met een schommel effect. Durf je het aan?

Algemene informatie Area 47

In 2021 is de Area 47 tussen 21 mei en 3 oktober dagelijkse geopend. Kijk op de website voor actuele informatie .

Op het park van Area 47 zijn diverse restaurant, deze hebben afzonderlijke openingstijden. Ook hier vind je op de website de actuele informatie.

Prijzen

Toegang tot het Water Area gedeelte kost in het hoofdseizoen € 28,- kom je met je gezin informeer dan naar de voordelige familieaanbiedingen.

Boek je één van de andere activiteiten zoals bungee jumpen, klimpark, of de flying-fox dan is de toegang tot het water-area gedeelte inclusief.

De overige prijzen voor de activiteiten van Area 47 vind je weer op de website.

Overnachten

Rondom het Area 47 (adrenaline) park kun je overnachten op de camping, in eenvoudige kamers of in je eigen Lodge. Je overnacht in één van de mooiste natuurgebieden van het Ötztal.

Adres:

Ötztaler Achstraße 1
6430 Ötztal-Bahnhof