Arlbergtunnel dicht in de zomer

Wie deze zomervakantie gaat vieren in Sankt Anton am Arlberg of in Vorarlberg moet rekening houden met veel oponthoud en lange files. Zodra de laatste wintersporter namelijk dit jaar Tirol heeft verlaten beginnen aan één van de belangrijkste verkeerstunnels in Tirol ingrijpende renovatiewerkzaamheden. Beide tunnelbuizen van de Arlbergtunnel gaan 5 maanden op slot.

Op 24 april 2023 begint ASFINAG met uitgebreide renovaties van de bijna vijftig jaar oude rijweg in de Arlbergtunnel. Daarom zal deze belangrijkste wegverbinding tussen Tirol en Vorarlberg in de zomermaanden 2023 en in 2024 gedurende enkele maanden worden afgesloten. In intensief overleg met gemeenten, overheden, deelstaten en partners zoals de Kamers van Koophandel is ASFINAG van plan terug te keren naar de beproefde omleidingsoptie met bestemmings- en bronverkeerzones.

Deze verkeersoplossing wordt momenteel met alle autoriteiten voorbereid en moet ervoor zorgen dat er tijdens de sluiting geen verkeersinfarcten ontstaan rondom de bergpas over de Arlberg.

Investering van 75 miljoen euro

De ASFINAG investeert de komende twee jaar 75 miljoen euro in de renovatie. Naast de volledige vernieuwing van de rijweg vernieuwt ASFINAG ook de wanden van de tunnel en wordt de volledige afwatering in de tunnel vernieuwd. Ook het asfalt in de tunnel wordt vernieuwd. Daarbij wordt 60% van het oude asfalt opnieuw gebruikt.

Zoek een alternatieve route

De Arlbergpas is de regionale alternatieve route vanaf het begin van de volledige sluiting. In het weekend kunnen er dan vertragingen optreden op de pas-route door verkeersopstoppingen. ASFINAG adviseert daarom nu al om voldoende tijd te plannen voor uw reis dit jaar en – wanneer mogelijk – een van de grootschalige alternatieve routes te gebruiken. Dat kan via Rosenheim-München (Duitsland), via Gotthard en San Bernardino (Zwitserland) of via de Fernpass, wanneer de daar geldende verkeersregels worden nageleefd.

Alternatieve routes voor de tijd van de volledige afsluiting:

  • Arlbergpassweg (B 197/L 197)
  • Fernpass (B 179)
  • Rosenheim-München (Duitsland)
  • Gotthard (Zwitserland)
  • San Bernardino (Zwitserland)

terug

Vast Oostenrijks telefoonnummer op je mobiel? Zo geregeld

Veilig wandelen in de Oostenrijkse bergen

volgende