Tolwegen en tarieven in Oostenrijk

Oostenrijk kent een vignetten plicht voor alle auto’s en motoren die gebruik maken van de Autobahn. De Autobahnen worden in Oostenrijk beheert door ASFINAG, (Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft) een onderneming die zich bezig houdt met de ontwikkeling en bouw van snelwegen en autowegen, ASFINAG is 100% eigendom van de Oostenrijkse staat.

Met de inkomsten uit de tolvignetten en de tolwegen in Oostenrijk worden nieuwe wegen, bruggen en tunnels aangelegd. Ondanks dat je door middel van een vignet betaald voor het gebruik van de snelwegen kan het voorkomen dat je op een aantal trajecten nog een extra toeslag moet betalen. Dit zijn voornamelijk trajecten waar men bezig is met het uitbouwen van het wegennet. Deze trajecten worden ook wel “Sondermautstrecke” genoemd.

De “sondermautstrecke”  zijn :

[table id=2 /]

[table id=3 /]

Betalen bij de tolpoorten gaat eenvoudig en het snelst met een credit card, vanzelfsprekend is het ook mogelijk om contant te betalen, probeer zoveel mogelijk gepast te betalen.

Is uw voertuig zwaarder dan 3.500 kg dan kunt u alleen via een G0-BOX aan de tolverplichting voldoen, meer informatie over de GO-BOX vindt u op deze website

Vignet prijzen 2021

De prijzen voor een vignet worden ieder jaar opnieuw bepaald, in 2016 zijn de prijzen vastgesteld op:

AOO-vignetten-tol-oostenrijk-2016

Auto:
10 dagen: € 9,50
2 maanden: € 27,80
1 jaar: € 92,50

Motor:
10 dagen: € 5,50
2 maanden: € 13,90
1 jaar: € 36,70

De kleur van de vignetten in 2021 is limegroen.

terug

gastronomie – eten op de piste

Stedentrip naar Wenen

volgende