Faaker See

Het turquoise water van de Faaker See heeft een magische aantrekkingskracht. Wellicht is dit wel de reden dat zodra de eerste zonnestralen het water op warmen de mooiste plekken aan de oevers van het meer gelijk worden ingepikt door de kampeerders. Ook al is het water nog te koud om te zwemmen.

De Faaker See ligt in Karinthië en is met een oppervlakte van 220 hectare en bijna 30 meter diepte het vijfde meer van de deelstaat. Het meer ligt ten zuiden van de stad Villach. Het meer wordt gevoed vanuit diverse bergstromen.

De belangrijkste bergstoom die het meer voorziet van water is de Worounitza deze geeft het meer ook het blauwe water. Het water uit deze bergstroom zit namelijk vol met minuscule kalkdeeltjes en deze blijven in het water zweven waardoor het licht turquoise reflecteert in de zon.

Vakantie aan de Faaker See

Geen wonder dat het meer populair is als vakantie bestemming. Rondom het meer zijn diverse goede hotels en gasthofen te vinden. Ook diverse vakantiewoningen worden er verhuurd. Ook zijn er om de Faaker See veel mogelijkheden voor sportieve activiteiten te vinden. Wandelen en fietsen zijn naast de diverse watersporter erg populair.

Het varen met motorboten is op het meer niet toegestaan. (Elektrisch aangedreven is met lage snelheid wel toegestaan)

Kamperen aan de Faaker See

Er zijn rondom het meer diverse campings te vinden. van super de luxe tot redelijk eenvoudig. Van super rustig tot echte vermaakparken. Voor ieder wat wil dus. Het is dus verstandig om eerst de reviews goed te lezen voor je een camping rondom de Faaker See gaat boeken. Op de camping site van de ANWB kun je de campings vergelijken en de reviews lezen.

Reis je met een camper dan hebben alle campings voorzieningen voor je. Let op dat “wildkamperen” rondom het meer niet is toegestaan.

Hotels en pensions

De Faaker See is zeer populair als vakantiebestemming. Er zijn dus veel vormen van accommodatie te vinden in de dorpen rondom het meer. Van luxe hotels tot speciale gezinsvriendelijke hotels met allerlei voorzieningen voor zowel de kinderen en de ouders. Mag het wat eenvoudiger denk dan aan een overnachting in één van de pensions of gasthofen rondom het meer.

De hotels kun aan de hand van de kaart hieronder snel en makkelijk uitzoeken. Als vuistregel geldt dat hoe dichterbij het meer des te duurder het hotel. Tijdens de evenementen rondom het meer zijn praktisch alle hotels, pensions en vakantiewoningen al ruim van te voren uitgeboekt. Dus wil je de GTI treffen of Het motortreffen een keertje bezoeken, boek je accommodatie dan ruim op tijd.

Booking.com

Dorpen rondom de Faaker See

Het grootste dorp aan de Faaker See is Drobollach am Faaker See. De meeste hotels kun je hier vinden net als een straat vol met pensions en gasthofen. In de diverse restaurants kun je terecht voor de typische Oostenrijkse gerechten en natuurlijk vis.

Egg am Faaker See is een klein en rustiger dorpje aan de oostzijde van de Faaker See. Het dorp is vooral bekend door de Egger Marterl een romantisch beeldenpark.

De Dorpen zijn via de B84 allemaal goed bereikbaar vanuit Villach en Klagenfurt. Langs deze doorgaande weg kun je ook de diverse grote hotels en supermarkten vinden.

Evenementen rondom de Faaker See

Er tijdens de zomermaanden en de lange weekeinden met feestdagen altijd wat te doen rondom het meer. Er zijn echter twee evenementen waar je wel rekening mee moet houden. Tijdens deze evenementen is namelijk heel erg druk. De kans op een bed in een hotel of een Kampeerplek is zonder reservering echt 0%

European Bike Week

Iedere eerste week van September staat de Faaker See in het teken van de European Bike Week. Een week lang domineren grote imposante motoren de dorpen en wegen rondom het meer. ‘S avonds is er overal wel live muziek op diverse podia en de line up van artiesten is niet kinderachtig. Tijdens deze week zijn er diverse georganiseerde tochten door de omgeving. Dus echt iets voor liefhebbers van motoren. Wie in deze week komt voor zijn rust kan beter een andere plek zoeken. De feestjes gaan door tot in de late uurtjes. Het geluid van de echt duizenden motoren die door de straten ronken is bijzonder te noemen.

Motortreffen Faaker See Karinthië

GTI- Treffen

Het is wereldwijd de grootste bijeenkomst van liefhebbers van de snelle Volkswagen GTI modellen. Dit evenement wordt ieder jaar gehouden tijdens Hemelvaart. Het vindt in principe plaats rondom de Wörthersee in het plaatsje Reifnitz. Alleen omdat daar praktisch alle accommodatie al ruim van te voren is volgeboekt wijken veel liefhebbers en bezoekers uit naar de Faaker See. Ondertussen brengen meer dan 200.000!!! Bezoekers jaarlijks het evenement. In 2021 gaat het evenement vanwege de pandemie helaas niet door.