Hangar 7

Het gaafste vliegtuigmuseum van Europa staat in Salzburg.

De Oostenrijkse stad Salzburg staat niet alleen bekend om zijn prachtige bezienswaardigheden en een goed gevulde culturele agenda. Maar ook vanwege het vliegtuigmuseum Hangar 7 naast de luchthaven van de stad.

Het bijzondere luchtvaartmuseum Hangar-7 trekt jaarlijks 200.000 bezoekers. Maar het gebouw is niet alleen een bezoek waard vanwege de historische vliegtuigen en helikopters, ook de bijzondere architectuur vraagt erop om gezien te worden. In dit artikel vertel ik je waarom je Hangar 7 moet bezoeken tijdens je bezoek aan Salzburg.

Hangar 7 het Vliegtuigmuseum van Oostenrijk

Hangar 7 - Salzburgerland

Hangar 7 is waarschijnlijk één van de mooiste plekken voor vliegtuigliefhebbers, want in het museum naast de luchthaven van Salzburg vind je een bijzondere collectie historische vliegtuigen in een uitmuntende staat.

Bijvoorbeeld de zeldzame Lockhead P-38 Lightning en de Noord-Amerikaanse B-25J. De Echter kenners lezen het al er zijn een aantal indrukwekkende vliegtuigen te zien in Hangar 7. Naast vliegtuigen staan ​​er ook enkele helikopters in de tentoonstellingsruimte. Alles wat je ziet in deze reusachtige hangar wordt onderhouden door de Flying Bulls, een groep gepassioneerde piloten en technici die Hangar 7 hebben opgericht. Samen met Dietrich Mateschitz miljardair en eigenaar van het energiedrankje Red Bull. De Flying Bulls leverden niet alleen het vliegtuig, maar hadden ook een eigen inbreng in het ontwerp van Hangar 7. Samen met de architecten van het Weense architectenbureau Waagner Biro kwam het bouwwerk tot gestalte.

Het unieke stukje architectuur doet denken aan een vleugel – het gebouw oogt erg dynamisch en gewichtloos. Het weegt 1.500 ton en bestaat uit exact 1.754 speciaal gebogen glaspanelen. Het bijzondere museum werd geopend in 2003 en is sindsdien een van de populaire bezienswaardigheden in Salzburg. Niet alle vliegtuigen zijn echter altijd in Hangar 7 te vinden – de vliegtuigen worden namelijk nog vaak gebruikt voor vliegshows, evenementen en beurzen. Want alles wat in de Hangar staat kan en mag nog vliegen. Veel van de vliegtuigen uit de Hangar 7 zijn tijdens de Formule 1 in Spielberg te zien.

Het onderhoud van alle vliegtuigen gebeurt trouwens in Hangar 8 deze ligt zoals je verwacht direct naast Hangar 7. In Hangar 8 tref je een groep liefhebbers en specialisten aan die de vliegtuigen met veel liefde koesteren. Besef goed dat van de vliegtuigen in Hangar 7 er slechts enkele op de wereld nog kunnen vliegen.

F1 auto’s

Hangar 7 bezienswaardigheden in Salzburg

Naast vliegtuigen kun je in de imposante tentoonstellingshal ook diverse formule 1 auto’s zien. In totaal zijn er 16 te vinden in de ruimte. Van de Sauber C14 en de Toro Rosso STR1 tot de Red Bull RB8. Verder treft je nog veel andere items aan waarmee Redbull geschiedenis heeft geschreven. Zoals de Red Bull Stratos waarmee Felix Baumgartner het wereldrecord parachutespringen heeft verbroken.

Restaurant Ikarus

Naast de tientallen historische vliegtuigen en andere objecten zijn er ook culinaire hoogtepunten in Hangar 7. In het beroemde restaurant Ikarus wordt op sterrenniveau gekookt en dat met een uniek concept. Elke maand zorgt namelijk een nieuwe gast chef voor de menukaart en – dat zorgt voor afwisseling en maakt het restaurant uniek in de wereld.

Het maakt niet uit van welk werelddeel de chef komt – in restaurant Ikarus staat diversiteit en veelzijdigheid voorop. Sinds 2003 kunnen gasten zich elke maand verheugen op een nieuw menu en een nieuwe top chef. Het team rond Martin Klein zorgt ervoor dat de kwaliteit altijd aan de hoge eisen voldoet.

Bar en lounges

Naast het befaamde Ikarus Restaurant zijn er in hangar 7 twee bars en twee lounges om te blijven hangen en te genieten van een drankje. De Mayday Bar bevindt zich op de tweede verdieping van het gebouw en biedt een geweldig uitzicht op de showroom. Op het menu staan ​​zowel exclusieve cocktails en heerlijke barmaaltijden. Een hoogtepunt is de Threesixty Bar, deze kun je direct onder de koepel van Hangar 7 vinden en is volledig van glas gemaakt. Je hebt de vliegtuigen dus letterlijk onder je voeten uitgestald. Onder het genot van het prachtige uitzicht geniet u van de beste Oostenrijkse wijnen.

In de zomer is de Hangar 7 Outdoor Lounge een bezoek waard. Bij goed weer worden hier dagelijks vanaf 12.00 uur lekkere barbecue gerechten geserveerd en er is ook een ijskaart beschikbaar. De buitenlounge is perfect voor ontspannen zomeravonden. Het ontbijt in het Carpe Diem Lounge Café is bijzonder populair en wordt dagelijks geserveerd tussen 9.00 uur en 11.30 uur. In het weekend en op feestdagen kunt u zelfs tot 14.00 uur ontbijten. Naast het ontbijt staan ​​er ook snacks als wraps en sandwiches op de menukaart. Voor de liefhebber van de Oostenrijkse taarten is er een ruim aanbod aan lekkere gebak van de eigen conditorei.

TV studio

De enorme hangar dient ook regelmatig als Tv-studio voor de Oostenrijkse Tv-zender Servus TV. Er worden met enige regelmaat live talkshows uitgezonden vanuit de hangar. Waarbij het voornamelijk over sport gaat en dan voornamelijk sporten waarvan Red Bull natuurlijk sponsor is. Servus-TV is namelijk eigendom van Red Bull Media.

Veel gestelde vragen

Hoeveel is de entree voor Hangar-7?

De entree is gratis, de Hangar-7 is iedere dag gratis toegankelijk, alleen voor de restaurant betaal je natuurlijk wel

Kan ik in de omgeving parkeren?

: Tegenover de hangar 7 is een gratis parkeerplaats

Kan ik met het openbaar vervoer vanuit de binnenstad naar Hangar 7 komen?

Ja, met buslijn 2 (halte: Karolingenstrasse of buslijn 10 (halte: Pressezentrum)

Mag mijn hond mee naar binnen?

Ja, de hond mag mits aangelijnd mee naar binnen, alleen zijn de restaurants niet open voor huisdieren

Staan alle vliegtuigen in de Hangar?

Nee, de collectie vliegtuigen van de Flying Bulls wordt regelmatig gebruikt voor vliegshows ergens in de wereld en het kan voorkomen dat een toestel dus niet op zijn plek staat in de Hangar.