De langste afdalingen van Oostenrijk

Het liefst stap je ‘s ochtends in een gondel, die nog koud aanvoelt en van binnen nog tekenen van een koude nacht vertoond in de vorm van rijp op de ramen van de cabine.  Ondertussen piepen de eerste zonnestralen over de stralend witte piste. Een kippenvel gevoel en deze keer niet van kou.  Na het rustige schommelen en het monotone geluid kom je boven aan de piste. Kies je eerst nog voor een warme koffie of gaan we gelijk los, de eerste sporen op de vers geprepareerde pistes zijn toch het lekkerst. Die koffie kan wel even wachten, tijd voor actie. Oostenrijk kent namelijk diverse afdalingen die langer zijn dan 10 km.

De Schwarze Schneid – Sölden

De Schwarze Schneid is één van de BIG 3 in het skigebied Sölden, de BIG 3 zijn de hoogste bergen in het gebied.  Vanaf het platform kan men skiën naar het dalstation van de Gaislachkoglbahn in totaal leg je dan ruim 15 kilometers af en maak je net geen 2000 hoogtemeters (1970 meter om precies te zijn).

Valluga – St. Anton in Arlberg

De Valluga is  met 10.2 km de  langste afdaling in St. Anton in Arlberg en  voert met een hoogteverschil van 1350 m van de Valluga via de Ulmerhütte tot in het dorp  St. Anton am Arlberg. Deze afdaling is er wel eentje voor gevorderde skiërs.

Eleven – Ischgl

” Route elf”  zorgt voor een uitdagende afdaling waar je alle spiergroepen gaat gebruiken. De combinatie van zwarte en rode pistes is uitdagend  met 11 kilometer en ruim 1472 hoogtemeters is de perfect aangegeven afdaling vanaf het hoogste punt in Ischgl tot aan het dorpscentrum een bijzondere afdaling.

Familien Abfahrt – Patscherkofel

Het skigebied rondom de Patscherkofel is het skigebied van Innsbruck, rondom de Olympiaberg. De Familien Abfahrt is de langste afdaling voor beginners met ruim 11 kilometer en een hoogte verschil van 1100 is de afdaling niet echt uitdagend te noemen voor de meer ervaren skiër.

Glungezer – Glungezer skigebied

Het onder Nederlanders redelijk onbekende skigebied Glungezer ligt in Tirol vlakbij het dorp Wattens (Swarovskiwelt) op 12 kilometer van Innsbruck. Het skigebied loopt vanaf de top tot aan in het dorp Tulfes.

terug

Wintersporten mag après-ski niet

KLM vliegt weer op Graz

volgende