Graz: Schlossbergbahn rijdt weer

Gelukkig net voordat het zomerseizoen begint rijdt de Schlossbergbahn in Graz weer. De afgelopen zes maanden werd het bergtreintje grondig gerenoveerd. Het complete trace werd gecontroleerd en verbeterd en ook de twee treinen werden gereviseerd.

Wat is de schlossbergbahn

De inwoners van Graz zijn maar wat trots op de Schlossberg, dit is de huisberg midden in de stad met als kenmerkend punt de Uhrturm. Dit gebouw herken je direct als je in Graz bent. De Schlossberg is een ideale plek om even uit de drukte van de stad te vluchten. Het parkachtige ingerichte gebied bied namelijk genoeg plekken om even te genieten van het lekkere weer of van een lunch bij één van de leuke restaurants op de Schlossberg.

Met de Schlossbergbahn ben je in 180 seconden bovenop de berg, het steile bergtreintje brengt je de 109 meter moeiteloos naar boven. Een andere optie om zonder al te veel inspanning op de Schlossberg in Graz te komen is de Schlossberg lift. Ben je fit genoeg en ga je een uitdaging niet uit de weg dan is de wandeling via de trappen ook aan aanrader.

Lees ook: Handige tips voor een vakantie in Graz met kinderen

Bezienswaardigheden in Graz

Schlossberg - Uhrturm

Met de Schlossbergbahn kom je dus snel bij enkele belangrijke bezienswaardigheden in Graz. De eerder genoemde Uhrturm is er eentje van en het Kazematten wat tegenwoordig als concertzaal en podium voor theatervoorstellingen dienst doet. Wie een bezoek breng aan Graz mag het bergtreintje eigenlijk niet missen. Het is trouwens in tegenstelling tot de schlossberglift inbegrepen bij je je dagkaart voor het openbaar vervoer in Graz. De Schlossbergbahn wordt namelijk beheerd door de Holding Graz en valt dus onder het netwerk van bussen, trams en s-bahn in de stad.

Check ook de F1 auto van Max Verstappen

Wie goed oplet tijdens de rit met Schlossberg valt gelijk de F1 auto van Redbull in het oog. Deze snelle bolide hangt in de tuin van het Kai 36 hotel. Inderdaad één van de luxe design hotels van Helmut Marko. De teamchef van het Redbull Racing team.

terug

Met het vliegtuig naar Oostenrijk

Wenen leefbaarste stad ter wereld

volgende