Hotel review: 25 Hours hotel Wenen

Na een intensieve week op reis door Opper-Oostenrijk eindigde mijn trip in Wenen. Omdat ik vrij laat aankwam en er op dat tijdstip eigenlijk geen snelle treinverbindingen naar huis waren besloot ik het weekje te verlengen met een dagje in Wenen. Vooraf had ik een hotelkamer geboekt in het 25 Hours hotel Wenen.

De locatie van het 25 Hours hotel in Wenen

Vooropgesteld dat ik praktisch voor de deur werd afgezet door de buschauffeur is de locatie gewoon perfect. Het ligt dicht bij het Museum Quartier wat normaal gesproken een eigen metro (U-Bahn) station heeft. Op het moment dat ik deze review schrijf was het ondergrondse station vanwege de nieuwe metrolijn die door Wenen wordt aangelegd gesloten. Op zich niet vervelend op slechts 200 meter ligt de Wiener Ringstrasse en daar vertrekken praktische alle tramlijnen door Wenen. In ongeveer 15 minuten sta je voor de deur van het Hauptbahnhof.

Het Museum Quartier is natuurlijk een highlight met het museum voor moderne kunst MUMOK en het Leopold museum liggen net als de leuke wijk Spittelberg op loopafstand van het 25 Hours hotel Wenen.

Het boeken van het 25 Hours hotel Wenen

Voordat ik het hotel heb geboekt heb ik natuurlijk de prijzen vergeleken. Normaal gesproken boek ik een hotel altijd direct, echter in dit geval was de prijs bij Booking.com duidelijk lager dan op de website van 25 Hours zelf. Ik betaalde inclusief de toeristenbelasting precies 130,- voor een kamer zonder ontbijt. Over dat ontbijt kom ik later nog terug.

Check-in en de lobby

Het 25 Hours hotel Wenen heeft een circus thema. Dat zie je door het hele hotel terug. Een leuk detail bij de ingang zijn die tientallen fotocamera’s. Het personeel in het hotel is jong maar ervaren. De check in gaat ongecompliceerd en indien je al met creditcard hebt geboekt behoudt het hotel het recht voor om 50 euro te reserveren op je creditcard voor de drankjes en eten wat wordt genuttigd in de hotelbar of het restaurant. Na ontvangt van de sleutel kaart had een kleine uitleg hoe ik mijn kamer kon vinden wel gemakkelijk geweest daar deze in een ander deel van het gebouw lag.

25 Hours hotel Wenen de kamer

Hotelkamer in het 25 hours hotel in wenen

De kamer had ik persoonlijk iets groter verwacht. Verder is de kamer wel zeer praktisch ingericht. Ook hier komt het circus thema weer volledig tot zijn recht. Er is een klein zitje met een bureautje waar je eventueel aan kunt werken. Al is het stoeltje niet erg comfortabel. Er hangt een grote LCD-tv aan de muur en er is een minibar aanwezig. Deze was bij de kamerprijs inbegrepen en was goed gevuld met frisdrank en een paar ijskoude lekkere biertjes.

Het bed! Whoow wat zacht, en vier kussens! Dat vind ik persoonlijk altijd wel erg fijn. Het knuffelolifantje op het bed is een leuke geste. Ik vraag me alleen af of deze ook iedere keer worden gewassen. Het bed staat in verhouding met andere hotels een stuk hoger op zijn poten. Dat is bedoeld als plek voor je koffers en tassen.

Hotelkamer in het 25 hours hotel in wenen

De badkamer ook weer zeer stijlvol ingericht, maar aan de kleine kant. De douche is een standaard douche met voldoende druk en het water was goed warm. Ook tijdens de piekuren tussen 8 en 9 was er voldoende waterdruk. Tussen de slaapkamer en de badkamer is een raam aanwezig. Echter, dit raam kun je met een deurtje afsluiten, zodat je indien de kamer deelt toch een beetje privésfeer hebt. Volgens foto’s op de bekende review sites zijn er ook kamers met een open badkamer. Als je dat niet wilt, zou ik dit aangeven bij de receptie

Er zijn in het 25 Hours Hotel 6 verschillende kamertypes. Ik boekte omdat ik alleen op pad was een medium kamer. Zou ik met zijn tweetjes reizen dan zou ik voor de grotere medium plus zijn gegaan. Het prijsverschil is afhankelijk van de reisperiode hooguit 15 á 20 euro. Bij een large kamer die wel een stuk duurder zijn is de kamer ook voorzien van een bankje en een heerlijk bad.

Voordat je gaat boeken kun je altijd de prijzen vergelijken met de vergelijkingswebsite Trivago. Zij zoeken altijd de laagste prijs bij de tientallen hotelwebsites voor je op. Let wel op dat de prijs die als eerste wordt getoond vaak niet de laagste prijs is, maar de prijs waarbij Trivago de hoogste commissie krijgt.

De voorzieningen in het 25 hotels hotel Wenen

Het hotel heeft 4 hotelsterren, het hotel beschikt dan ook over een restaurant en een supergezellige bar, er is ook een fitnessruimte en een sauna. Van deze voorzieningen heb ik geen gebruikgemaakt. Daarvoor was mijn verblijf van één nacht te kort.

Het restaurant met de naam Ribelli ligt op de begane grond direct tegenover de receptie van het hotel. Het restaurant serveert vooral pizza’s en Italiaanse gerechten. De pizza’s worden in een houtoven gebakken en zijn voor Oostenrijkse begrippen goed aan de prijs. De pizza’s die ik voorbij zag komen zagen er wel erg lekker uit. De bediening was tijdens mijn verblijf echter niet erg snel.

Uitzicht vanaf de skybar van het 25 hours hotel in Wenen

De hotelbar bevindt zich op het dak van het hotel, het is dan ook een zeer populaire plek en niet alleen voor hotelgasten. Vanaf het dakterras krijg je namelijk een geweldig uitzicht over de stad. De bar was de bewuste avond dat ik er was erg druk. Er was amper plek om even rustig te genieten van je drankje. Toch mag een bezoek aan het dakterras niet ontbreken. Al is het maar voor die ene skyline foto van Wenen.

Het ontbijt

Het ontbijt is voor iedereen een goede start in de dag, alleen er zijn wel grenzen aan de prijs van een ontbijt. Ik vind € 25,- voor een ontbijtbuffet veel geld. Daarvoor kan ik in een stad als Wenen bij een bakkerij ook heerlijk en veel ontbijten.

Ik heb er dus voor gekozen om het ontbijt buiten het hotel te nuttigen en betaalde bij de bakker een straat verderop voor een ontbijt inclusief een warme drank (in mijn geval een dubbele espresso) € 10,75. Het ontbijt ziet er wel goed uit, een brede selectie aan broodjes, vleeswaren en eiergerechten.

Ook voor vegetariërs en vegan is er genoeg aanbod bij het ontbijt.

Ontbijt in Wenen

Eindoordeel

Ik heb in het 25 Hours hotel Wenen zeer goed geslapen, de kamer is klein maar fijn, het thema is leuk, maar ik kan me voorstellen dat je toch je twijfels over hebt. Ik zelf heb persoonlijk wel een zwak voor design hotels. De prijs die ik voor één nacht betaalde, lag iets boven de gemiddelde prijs voor een hotel in Wenen. Daarvoor sliep ik wel aan de rand van het stadscentrum en kon ik praktisch alles makkelijk zonder openbaar vervoer bereiken. De prijzen voor ontbijt en in het restaurant zijn een minpuntje. Het ontbijt is duur. Dit is echter bijna bij alle vier- en vijfsterren hotels in Wenen tegenwoordig eerder een regel dan een uitzondering. Ik geef het 25 hours hotel een 8/10 punten. Het hotel leent zich in ieder geval goed voor stelletjes die op Stedentrip naar Wenen gaan.

terug

Besparen op je reis naar Oostenrijk (2024)

De beste weerbericht apps voor Oostenrijk (2024)

volgende