Kölnbrein Sperre - De grootste en hoogste stuwdam van Oostenrijk

De Kölnbrein stuwdam

Je rijdt  Maria Hochalmstrasse, de mooiste Alpenweg van Karinthië niet voor niets, aan het einde van de weg ligt namelijk de hoogste stuwdam van Oostenrijk en het stuwmeer achter de dam is één van de grootste van Oostenrijk. Vanaf de skywalk kijk je 200 meter de diepte in. De stuwdam maakt onderdeel uit van het Malta Kraftwerk. Het stuwmeer heeft een capaciteit van 200 miljoen kubieke meter water. Omdat de omgeving niet voldoende water kan leveren om het meer vol te krijgen wordt een deel van het water wat gebruikt wordt voor de opwekking van energie weer terug naar het stuwmeer gepompt.

Rondleidingen

De eigenaar van de stuwdam – een energie maatschappij – biedt tijdens de openingstijden van de Maria Hochalmstrasse rondleidingen aan in en rondom de stuwdam. Een gids legt je uit hoe de dam is gebouwd en geeft een kijkje in het binnenste van de grootste stuwdam van Oostenrijk.

 

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Iedere maand het laatste Oostenrijk vakantie nieuws in je mailbox

Wil je ook leuke nieuwtjes, handige tips en updates over Oostenrijk in je mailbox? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Alles over Oostenrijk.nl

Je staat op de lijst, vanaf nu ontvang je iedere maand onze leuke nieuwsbrief!