Lente in Oostenrijk

Hier heb ik lang op gewacht, natuurlijk ben ik als Oostenrijk fan gek op de winter, er gaat niets boven een fijne dag skiën in één van de vele skigebieden van Oostenrijk, maar als ik na zo’n vakantie dan weer in koud, kil en nat Nederland ben snak ik al snel naar de lente. De Lente in Nederland is natuurlijk een fijne tijd maar de Lente is voor Oostenrijk de ideale tijd om de leukste steden te ontdekken. De temperaturen zijn net warm genoeg voor een dun jasje, de eerste terrassen worden al geopend en wat de laatste maanden grauw en grijs was wordt nu in eens vrolijk groen.

Stedentrip in de Lente

Lente in Oostenrijk en Salzburg

Kies bijvoorbeeld eens voor een stedentrip naar Salzburg, de stad van Mozart en de The Sound of Music ontwaakt tijdens de lente langzaam uit zijn winterslaap en wat een prettige bijkomstigheid is, is dat het massatoerisme vanuit Amerika en Azië nog niet op volle toeren draait. Je wordt dus nog niet overlopen door de hordes toeristen met een te bijdehante gids.

Wenen is natuurlijk een must do in de lente, in de zomermaanden kan het hier echt te heet zijn om te genieten van de stad. Maar de lente maakt de inwoners vrolijk, zorgt voor mooie parken en wat kun je heerlijk genieten van een goed glas wijn bij één van de Heuriger in de buitenwijken van Wenen.

Mijn geheimtipje voor de lente? Graz, deze levendige studentenstad in De Steiermark is vanuit Nederland niet echt snel en makkelijk te bereiken, maar oooh wat is deze stad mooi en gezellig. De studenten brengen echt leven in de stad en zodra de eerste zonnestralen zich laten zien vullen de terrassen zich automatisch. Laat je eens verassen door Graz. Ik weet zeker dat je van deze stad gaat houden.

Fietsen in de Lente

Een andere leuke activiteit in Oostenrijk tijdens de lente is Fietsen,  de meeste lange-afstands fietspadden van Oostenrijk slingeren langs prachtige boom- en wijngaarden en deze komen tijdens de lente in bloei. Een prachtig gezicht.  Het Mostviertel in Niederösterreich is zo’n gebied. Langs de perenboomgaarden fiets je door de prachtige bloesems en natuurlijk stop je onderweg een paar keer om te heerlijke sapjes te proeven en te nippen van de brandewijn.

terug

Gratis skipassen voor kinderen

Brand Gleinalmtunnel

volgende