Parkeren in Wenen? Let op!

Ga je binnenkort naar Wenen? Let dan goed op bij het parkeren in Wenen. Het stadsbestuur is het namelijk zat dat auto’s de tram- en busbanen blokkeren en heeft besloten dat dit zwaarder bestraft mag worden.

Parkeer je namelijk hinderlijk voor een bus of een tram, dan loop je de kans dat niet alleen je auto wordt afgesleept, maar ook nog eens op een dikke prent van € 365,- . In een volgepakte trams worden namelijk meer dan 200 passagiers opgehouden door een verkeerd geparkeerde auto.

Vanuit de stad Wenen werd de laatste maanden zeer actief campagne gevoerd om de tram- en busbanen vrij te houden tijdens het parkeren. Helaas heeft de campagne niet het gewenste resultaat opgeleverd en grijpt het bestuur van de leefbaarste stad ter wereld naar deze rigoureuze maatregel. Het bedrag van 365,- is trouwens niet willekeurig gekozen. Het is namelijk precies het bedrag van een jaarkaart voor al het openbaar vervoer in Wenen.

Parkeren in Wenen doe je in een P+R

Bezoek je Wenen? Parkeer je auto dan in één van de P+R parkeergarages aan de rand van de stad. Deze parkeergarages zijn perfect gelegen bij belangrijke knooppunten voor het openbaar vervoer. Bovendien zijn deze parkeerplekken veel voordeliger dan de parkeergarages in de stad en kun je hier ook langer dan 24 uur parkeren. Bewaar wel je ticket voor het openbaar vervoer goed. Zonder ticket betaal je namelijk een hogere prijs voor het parkeren.

Lees ook: → tips voor een stedentrip naar Wenen

Ben je Wenen koop dan gelijk een dagkaart of een Vienna City Card. Daarmee reis je de hele dag met al het openbaar vervoer in Wenen. Het is de voordeligste optie voor een stedentrip naar Wenen.

terug

Eurowings wintersportvluchten naar Salzburg

9 redenen voor een herfstvakantie in Oostenrijk

volgende