Pyramidenkogel – Uitkijktoren

Aan de zuidkant van de Wörthersee staat een opvallend vreemde toren, de houten toren valt op vanwege zijn vreemde gedraaide vorm. Het is een ontwerp van een architectenbureau uit Klagenfurt is gekozen uit tientallen inzendingen voor een ontwerpwedstrijd.

Architectonisch hoogstandje

Pyramidenkogel Kartinthie

Het grootste deel van de toren is gebouwd uit hout en de ondersteunende constructie uit stalen ringen.  De toren is in totaal 100 meter hoog en bezoekers kunnen tot 70 meter komen met een lift of lopend via tientallen trappen. Boven is het uitzicht over de Wörthersee natuurlijk onbeschrijfelijk en bij mooi weer kun je tot ver in de omgeving kijken.  Naar beneden ga je met een glijbaan, deze is geschikt voor kinderen van 130 cm lengte en volwassenen. De Glijbaan is één van de langste van Europa met 120 meter lengte, onderweg kun je een snelheid behalen van ruim 25 km/h.

Wie niet bang is voor een beetje adrenaline, kan tijdens de zomermaanden ook met een flying fox naar beneden. De kabelbaan is 100 meter lang en begint op 70 meter hoogte.

Adres:

http://www.pyramidenkogel.info/
Linden 62
Keutschach am See

Website: www.pyramidenkogel.info

De glijbaan is alleen geopend voor kinderen van minstens 130 cm lengte, helaas is het niet mogelijk om samen met een volwassene gebruik te maken van de glijbaan.  De glijbaan is gesloten tijden regen of vochtig weer.

De toegang tot de Pyramidenkogel is gratis met de Kärnten-Card.