Saalbach Hinterglemm – een Skicircus

Grenzeloos skiën op één van de pistes van die uitgestrekte skigebied, en dat zonder gebruik te hoeven maken van de auto, want de liften brengen skiërs en snowboarders rechtstreeks vanuit de dorpscentra naar de witte toppen. Moderne liften zorgen voor een snelle vlucht en bieden de wintersporter veel comfort in elke weersituatie. Met meer dan 200 km aan geprepareerde pistes is Saalbach Hinterglemm er voor iedereen,. Van hellingen met een veilig verval tot zwarte WK afdalingen, van funpark tot wedstrijdparcours. tot en het heuse buckelpistes.

Sneeuwzeker
Het gebied van Saalbach Hinterglemm is mede door de inzet van meer dan 400 sneeuwkanonnen erg sneeuwzeker. Dus niets staat een perfecte skivakantie in de weg als vrouw Holle het een keertje laat afweten.

Pistes voor eindeloos plezier en gratis skibussen.
Het skicircus is het grootste skigebied van Oostenrijk, Wie op één dag een grand tour wil maken over de aantrekkelijkste pistes moet vroeg uit de veren, en dat is zeker de moeite waard.

De brede gezinsvriendelijke pistes van de Kohlmaiskopf, Bernkogel, Reiterkogel en spieleckkogel zijn uitermate geschikt om het juiste ritme te pakken te krijgen. Of je nu puur voor je plezier aan carving doet of als een red bull de berg afsuist er is voor iedereen wat wils.

Culinair
Skiën maakt hongerig, in het hele skigebied zijn meer dan 40 authentieke hutten te vinden deze nodigen uit om te genieten van culinaire hoogstandjes zoals Kaiserschmarrn of Kaspressknödel.
Kaiserschmarnn

Langlaufen
De regio heeft het beste voor met langlaufers, in totaal is er 150 km aan loipe uitgezet door de dorpen. Alle sporen worden dagelijks onderhouden.

Feesten en Après ski
Het feesten en de Après ski wordt in Saalbach met hoofdletters geschreven, Er is altijd wel wat te doen of te beleven. Rustig na een dag skiën een biertje drinken is een optie maar tot laat in de nacht doorfeesten op stevige bassdreunen is een andere optie.  Opvallend is de ´gemutliche` sfeer nergens is er heibel of sprake van een vervelende situatie.

De Cijfers
Het skicircus heeft in totaal 200 km aan pistes

  • 90 km blauw
  • 95 km rood
  • 15 km zwart

Skipas volwassen: € 201,50
Skipas kinderen: € 100,80

Meer informatie over Saalbach:
www.saalbach.com
www.skicircus.at

terug

Extra lang skien in Karinthië

Weens MuseumsQuartier viert 10 jarig jubileum

volgende