Saalbach Hinterglemm

Een uitdagend skigebied voor iedereen, of je nu beginner bent, al jaren op de lange latten staat of graag springt over allerlei obstakels. In het skicircus Saalbach Hinterglemm is voor iedereen wel wat te beleven en te doen. Naast de goede wintersport voorzieningen is de Apres-ski in Saalbach ook helemaal in orde.  Het Skicircus bestaat uit meerdere dorpen, die we verderop deze pagina kort beschrijven.

Het ideale Skigebied

Veel wintersporters zullen het met mij eens zijn, Saalbach-Hinterglemm is een veelzijdig skigebied. Het is er gezellig, het landschap is typisch Oostenrijks en de mooie afdalingen zijn gewoon heerlijk. Er is wel een heel klein minpuntje, er zijn weinig tot geen uitdagende zwarte skipistes.  Het skigebied heeft echter meer pluspunten dan minpunten, het gebied is praktisch volledig aanééngesloten. De kans dat je dus laat in de middag terug moet met een taxi is nihil.

Het gebied bestaat in totaal uit 270 kilometers aan pieste, meer dan de helft van deze kilometers zijn blauw (140 kilometer) en praktisch de andere helft is rood, (110 kilometer) Wie kan rekenen heeft dus al gezien dat er maar 20 kilometer aan zwarte pistes is in het Skicircus Saalbach-Hinterglemm.

Bovenaan de pistes kom je door gebruik te maken van de moderne skiliften en gondelbanen. In totaal zijn er in Saalbach-Hinterglemm meer dan 50 liften in gebruik. Verder is er een rodelbaan en is er tijdens het hoogseizoen ook een halfpipe en een funpark.  Langlaufers kunnen in het Skicircus ook genieten van meer dan 30 kilometer aan gespoorde loipes.

Après-ski

Het is natuurlijk iets typisch Oostenrijks, en het heeft een sfeer die je nergens anders dan in Oostenrijk tegenkomt. Alleen heeft Saalbach Hinterglemm wel een streepje voor. Je kunt het hier erg laat maken, en de alcohol vloeit hier rijkelijk of dat nu bier is of cocktails zijn. Maar ook de lokale Schnapps zijn een aanrader. Let wel op dat je de volgende dag weer moet skiën en probeer wel een beetje nuchter op de latten te staan.

De dorpen van het Skicircus

De twee dorpen Saalbach en Himterglemm hebben ieder een eigen karakter, ondanks dat er in de jaren flink is bijgebouwd ten gunste van de hotels en appartementen hebben beide dorpen nog steeds een eigen karakter behouden.  Saalbach heeft als voordeel dat het een autoluw centrum heeft.  Saalbach en Hinterglemm staan hoog aangeschreven als het aankomt op de apres-ski. Doe je liever wat rustiger aan? Dan zijn de familie dorpen Leogang en Fieberbrunn een goed alternatief.

Accommodatie in Saalbach Hinterglemm

Het aanbod van hotels, pensions, gasthofen en (particuliere) appartementen in het Skicircus is groot. Er is ook een bungalowpark van het bekende Landal Greenparks in Saalbach.

meer informatie:

website: www.saalbach.com