Skigebieden in Tirol

Tirol is niet alleen voor Nederlanders en Belgen de meest populaire wintersport regio van Europa. Ook veel Duitsers en Oostenrijkers zelf zijn zich er van bewust dat je in Tirol optimale wintersportcondities aantreft.

De wintersport gebieden in Tirol zijn divers. Van grote gebieden met hyper moderne liften en voorzieningen en afwisselende pistes tot familiaire skidorpen met een paar liften en een gemoedelijke atmosfeer zoals je deze alleen in Tirol aantreft.

Uitdagende skigebieden in Tirol

De skigebieden in Tirol zijn verspreid door het hele bundesland. Namen als Serfaus, Zillertal, Sölden, Westendorf en Ellmau doen diverse harten sneller kloppen. Een wintersport vakantie in Tirol heeft nog een groot voordeel, de afstand vanaf Nederland is bij goede weer- en verkeersomstandigheden in één dag af te leggen. Verder zijn in de afgelopen jaren de directe vliegverbindingen met bijvoorbeeld Innsbruck en het nabijgelegen München sterk verbeterd en betaalbaar geworden.

De wintersport gebieden in Tirol:

Er zijn echt tientallen wintersportgebieden in Tirol en Tirol is ook verreweg de meest populaire skibestemming van Oostenrijk. Dat komt natuurlijk grotendeels door de sneeuwzekerheid en de ligging op slechts een dag rijden vanuit Nederland en België.

Achensee

Pertisau

Net over de grens met Duitsland ligt het skigebied Achensee. Eigenlijk bestaat het gebied uit een drietal kleinere skigebieden met een intensieve samenwerking.

Het skigebied bestaat uit de Dorpen Pertisau, Achenkirch en Maurach en is een ideaal skigebied voor families. Daarnaast is de omgeving met meer dan 200 kilometer aan loipes ideaal voor langlaufers.

Serfaus, Fiss en Ladis

austria-775630_640

Het skigebied rond de drie dorpen van Serfaus, Fiss en Ladis, mag rekenen op een ongekende populariteit onder de gezinnen.

Het gevarieerde gebied heeft goede voorzieningen voor de  kinderen en de hotels en appartementen hebben een sterke focus op gezinsvakanties.

Sölden, Hochsölden en Vent

wintersporten in solden

Hier schrijf je après-ski met hoofdletters, maar ook de voorzieningen zijn meer dan uitstekend te noemen, Solden bestaat uit drie dorpen, Sölden, Hochsölden en Vent.

De drie skigebieden zijn verschillend van aard echter wel afwisselend genoeg voor de beginnende en gevorderde wintersporter. Meer dan 140 kilometer aan pistes waarbij een groot deel rond 3.000 meter hoogte ligt wat het wintersportgebied Sölden sneeuwzeker maakt.

Zillertal

AOO-zillertal

Sinds jaar en dag is het Zillertal tijdens de bekende wintersport vakantie weken het domein van de Nederlanders. Logisch want je bent echt in het hart van Tirol en naast uitstekende wintersportcondities schrijven ze gastvrijheid in het Zillertal met hoofdletters.

De fantastische aprés-ski blijft je nog lang bij. De 143 kilometer aan geprepareerde pistes bieden zowel de gevorderde als de beginnende wintersporter genoeg uitdaging.

Wilder Kaiser

AOO-Ellmau

Een prachtig skigebied voor de hele familie, mooie afdalingen, en waanzinnige vergezichten over de Kitzbüheler alpen. Een skigebied zonder scherpe randjes en heerlijk glooiende pistes. Over pistes gesproken, in Wilder Kaiser vindt je meer dan 280 kilometer aan fanatische pistes.

Je kunt overnachten in het zeer populaire Westendorf, Ellmau of  kies voor het autovrije Söll. Bovendien ligt het wintersport gebied ook nog eens gemakkelijk dichtbij.

Kitzbühel

skihelm

Wereldberoemd is de  Hahnenkamm afdaling. Perfect voor de wintersporter die van een uitdaging houdt. Gelukkig zijn er ook gemakkelijke pistes in dit leuke skigebied. Kitzbühel heeft de naam een beetje decadent te zijn, dat klopt ook wel een beetje.

Toch is er nog genoeg te beleven en is de après-ski in Kitzbühel en Kirchberg fantastisch. Kirchberg is tijdens de wintersportweken een populaire bestemming voor Nederlanders….