5 handige tips voor je reis naar de F1 in Oostenrijk

Met de onderstaande vijf tips voor de F1 in Spielberg wordt de reis naar Oostenrijk om de GP van Oostenrijk makkie. Reken dit jaar op controles, controles en nog eens controles. We hebben de belangrijkste informatie voor je samengevat.

1. De kleur van je ticket is leidend voor alles

Zoals ieder jaar ontstaat er rondom Spielberg een verkeersinfarct, reken maar uit, meer dan 100.000 bezoekers die grotendeels met de auto naar de Red Bull Ring komen en een parkeerplaats zo dicht mogelijk bij het circuit willen bemachtigen. Dit jaar is de kleur van de ticket leidend voor je parkeerplaats en je zit/staanplaats. Op alle wegen naar het circuit staan moderne LED panelen met de informatie. Dus heb jij een ticket voor de gele sector dan parkeer je op de gele parkeerplaats. Ben je verdwaald (of eigenwijs) dan word je direct terug gestuurd naar de juiste parkeerplaats.

2. Neem stevige schoenen mee

5 tips voor de F1 in Spielberg

Ondanks dat de parkeerplaats van jou kleur zo dicht mogelijk bij de zit/sta plaats is te vinden. Moet je nog steeds een stuk lopen. Grotendeels gaat dit over padden aangelegd door weilanden of over tijdelijk aangelegde straten met rijplaten of gebroken steen. (Schotter) Laat slippers, sandalen en je hakken dus thuis of op de hotelkamer. Dat voorkomt blaren en ander leed.

3. Testen zijn niet gratis rondom het circuit

Je mag alleen naar binnen indien je voldoet aan één van de drie G’s

  • Gevaccineerd
  • Getest
  • Genezen
    Ben je nog niet gevaccineerd of genezen dan moet je een recente test hebben die niet ouder is dan 48 uur. Je test-certificaat moet in het Engels of het Duits zijn (dit geldt ook voor je vaccinatie bewijsje en paspoort)

Op de parkeerplaats wordt je al door het personeel gecontroleerd op een ticket en of je voldoet aan één van de drie G’s. Je krijgt dan een polsbandje met een QR code en deze wordt bij de officiële ingang nogmaals gecontroleerd. Dus verlies je bandje niet.

Testen kan op de parkeerplaatsen, daar staan test bussen waar je tegen betaling een test kan laten uitvoeren (antigentest €33,- PCR test € 99,-) Wie tijd genoeg heeft kan zich gratis laten testen in één van de gratis teststraten, vraag je hotel/gasthof om meer informatie.

4. Gebruik het openbaar vervoer of de bussen

Wegwijzer F1 Oostenrijk

Dit jaar rijden er tussen de tribunes en parkeerplaatsen ook bussen en op sommige sectoren zelfs van die grappige toeristen treintjes om je snel en comfortabel terug te brengen naar je auto.

Wie geen zin heeft in de verkeersproblemen zoals ik bij puntje 1 heb beschreven reist met de trein naar het circuit. Stations met parkeerplaatsen zijn bijvoorbeeld Bruck an der Mur en Knittelfeld. Tijdens de racedag rijden er extra treinen tussen de stations en rijden er speciale shuttle bussen naar het circuit.

5. Contant betalen op het circuit is niet mogelijk

Het staat als het goed is ook op je ticket, je kunt op het circuit niet betalen met cash geld of je pinpas. Je dient een zogenaamde Cashless-karte met tegoed aan te schaffen bij de tientallen verkooppunten. Je kent dit systeem vast wel van andere grote evenementen of uit de voetbalstadions in Nederland. De kaart kun je vervolgens wel met contant geld of je bankpas opladen.

Nog kaarten beschikbaar

Er zijn voor de meeste tribunes nog kaarten beschikbaar voor zowel het hele weekend als alleen de zondag. Een zitplaats begint bij ongeveer € 175,- en een general admision ticket (staanplaatsen) kost ongeveer € 85,-. Meer informatie over de kaarten kun je vinden op de website van de Red Bull Ring .

Zoek je nog accommodatie?

Zo goed als alle hotels, campings en gasthofen in de buurt zijn al weken van te voren volgeboekt. Wie nog wat zoekt op ongeveer 45 minuten van het circuit moet even contact met mij opnemen via het contact formulier.

De accommodatie is vrij eenvoudig en bestaat uit een goede kamer met een eigen badkamer en een ontbijt.

terug

Landal Oostenrijk weer open

De 10 mooiste meren van Oostenrijk – Deel 2

volgende